Cand trebuie si cand nu trebuie sa lucm antibiotice pentru a nu deveni periculoase

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru antibiotice

Rezistenta la antibiotice este o problema tot mai mare la nivel global. Aceasta apare, dupa cum stim, din cauza faptului ca oamenii au ajuns sa ia antibiotice chiar si in cazurile in care acestea nu au cum sa rezolve problema, scrie Gandul.

Rezistenta la antibiotice este o problema tot mai mare la nivel global. Aceasta apare, dupa cum stim, din cauza faptului ca oamenii au ajuns sa ia antibiotice chiar si in cazurile in care acestea nu au cum sa rezolve problema, informeaza Mediafax.

Pot face mai mult rau decat bine
„Daca iei antibiotice pentru o raceala sau pentru o ifectie minora care nu raspunde la acest tip de medicamente, voi creste rezistenta la bacterii in interiorul corpului tau”, explica medicul. Acest lucru inseamna ca organismul tau nu va mai raspunde la tratamentul cu antibiotice atunci cand vei avea cu adevarat nevoie de ele. 

Asculta de medicul de familie
„Daca te temi de ceva, mergi la medicul de familie, la o asistenta sau un farmacist si asculta sfatul lor. Ai incredere in medicul tau. Suntem educati astfel incat sa nu prescriem mai multe antibiotice decat este necesar”, sustine Chris Van Tulleken. 

Ce boli pot trata antibioticele
Infectii bacteriene
Pneumonie
O serie de infectii transmise pe cale sexuala
Impetigo
Acnee severa
Infectii pumonare
Ce boli nu pot trata antibioticele
Infectiile virale
Durerile de ureche
Durerile in gat
Racelile
Gripa
Cum sa iei antibiotice asa cum trebuie
Ia doar tratamentul prescris de medicul de familie
Termina intotdeauna tratamentul, chiar daca incepi sa te simti mai bine inainte de terminarea lui
Daca uiti sa iei o doza din tratamwnt, ia-o cat de repede iti amintesti, apoi continua cursul normal al tratamentului. Daca se apropie timpul sa iei urmatoarea doza, treci peste cea de care ai uitat, astfel incat sa nu risti sa ai de-a face cu o reactie adversa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand trebuie si cand nu trebuie sa lucm antibiotice pentru a nu deveni periculoase