Cand trebuie sa te ingrijoreze inelele de colesterol din ochi

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 9, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru inelele de colesterol din ochi

Inelele de colesterol din ochi se mai numesc și arcuri corneene și apar în zona limpede a ochiului, cunoscută sub numele de cornee. Acestea formează un arc, alb sau gri, iar uneori un cerc complet peste iris. În funcție de vârstă și de istoricul medical, inelele de colesterol din ochi pot sau nu să îți afecteze în vreun fel sănătatea.

Arcurile corneene apar, de obicei, odată cu înaintarea în vârstă. La persoanele adulte, acestea sunt supranumite arcus senilis. Inelele de colesterol care apar la persoanele de peste 50 de ani nu sunt considerate o problemă, ci un semn normal de bătrânețe.
Potrivit livestrong.com, 60% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani au acest arcus senilis. În cazul persoanelor de peste 80 de ani, aceste arcuri sunt mult mai frecvente și aproape toată lumea le are. În timp ce unele inele de colesterol sunt suficient de mari pentru a fi văzute cu ochiul liber, acestea nu afectează în niciun fel vederea.
picaturi in ochi.

Când trebuie să te îngrijoreze inelele de colesterol
În cazul persoanelor mai tinere de 50 de ani, arcul cornean poate fi un semn de colesterol. Deoarece inelele sunt o evidență a faptului că există depozite timpurii de grăsime în cornee, este indicat să se facă un test de sânge pentru a se afla valorile exacte ale colesterolului. Există și alți factori care pot cauza apariția timpurie a acestor inele. Arcus senilis poate fi provocat de diabet, fumat excesiv, tensiune ridicată a sângelui sau exces de alcool.

În majoritatea cazurilor, depistarea inelelor de colesterol poate fi posibilă doar în cadrul unui control la un medic specialist. Acestea nu provoacă simptome precum durerea de ochi sau vederea încețoșată. Dacă medicul îți depistează astfel de arcuri în jurul ochilor, va fi nevoie să îți verifici apoi nivelul de colesterol din sânge. Nivelul ridicat de colesterol poate fi ținut sub control doar printr-o dietă echilibrată, fără grăsimi saturate. Așadar, stilul de viață trebuie complet schimbat, iar tu va trebui să faci mai multă mișcare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand trebuie sa te ingrijoreze inelele de colesterol din ochi