Cand sunt de folos ventuzele

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ventuze medicinale

Citate de Hippocrate, parintele medicinei, în "Arta vindecarii" si folosite la fel de bine de catre chinezi, greci, indieni sau arabi, ventuzele au tratat secole de-a randul numeroase boli, inainte de aparitia antibioticelor.
Potrivit unui dicton chinez, acupunctura si ventuzele au darul de a trata peste jumatate dintre boli.

Adaugam: durerile reumatismale, dorsale, reumatologice, digestive, ginecologice, durerile de cap, migrenele repetate, tendinitele, entorsele, crampele musculare, constipatia, chiar si celulita.

Ventuzele sunt de mai multe feluri: din bambus, cauciuc, magnetice, dar mai utilizate si usor de sterilizat sunt cele din sticla.

Modul de folosire a ventuzelor

Se aprinde un tampon de vata cu alcool în interiorul recipientului din sticla, ca sa se produca o presiune negativa si se aseaza pe locuri specifice ale corpului (la mine erau puse pe spate).

Nu doare (nici la aplicare, nici la scoatere), doar o senzatie de strangere si de încalzire a pielii. Golul din ventuza dilata porii si vasele de sange superficiale (capilare).

Tratamentul cu ventuze are efect vizibil asupra pielii, niste semne rosii, circulare, care pot deveni albastre/vinete. Cercurile raman mai multe zile. .

Cum actioneaza ventuzele, ce rol au

Conform teoriei Medicinei Traditionale Chineze fluxul Qi este influentat , reparand blocajele meridianelor. Din cauza acestor blocaje, depozitele de sange si de alte lichide organice pot sa se formeze sub piele.

Ventuzele transporta aceste depozite la suprafata pielii unde sunt eliminate de corp. Ele încalzesc meridianele, fac sa circule energia, vaneaza frigul si activeaza circulatia sanguina. Energia blocata în interior (Yin) va fi scoasa la suprafata (Yang) si degajata.

Blocajele sunt demontate, durerile scad, circulatia sangelui se îmbunatateste, muschii se relaxeaza, caldura interna se reduce.

Contraindicatii:

În general, tratamentul cu ventuze nu are efecte secundare, dar trebuie multa atentie în urmatoarele cazuri:
-sa nu fie folosite la copiii sub 4 ani;
-nici în timpul sarcinii;
-la persoanele slabe;
-la persoanele aflate sub tratament anticoagulant;
-la persoanele suspecte de hemoragie, arsuri, placi deschise si traumatisme recente.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand sunt de folos ventuzele