Cand si cui face rau sfecla rosie, considerata cea mai sanatoasa leguma

Posted by Alin Marinescu on Sunday, May 14, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sfecla rosie

Persoanele care sufera de diabet trebuie sa nu includa in alimentatia lor sfecla rosie deoarece aceasta pastreaza un continut mare de zahar. Mai mult de atat, sucul de sfecla rosie proaspat ridica tensiunea arteriala si poate provoca spasmul vaselor sanguine. De aceea, se recomanda a se consuma la doua ore dupa ce a fost preparat sau poate fi preparat in combinatie cu alte legume sau fructe.

De asemenea, daca suferi de afectiuni ale rinichilor sau ale vezicii biliare, este bine sa consulti un medic inainte de a urma o cura cu sfecla, deoarece leguma contine oxalati, compusi care, in cantitati mari, se pot cristaliza si pot favoriza formarea nisipului sau a pietrelor la rinichi.

Medicii sustin ca un consum prelungit de sfecla rosie poate modifica usor culoarea urinei, aceasta dobandind o nuanta rosiatica. Manifestarea este cunoscuta sub denumirea de beturie si nu semnaleaza o boala.

De asemenea, un consum exagerat de sfecla este contraindicat, deoarece poate cauza paralizia temporara a corzilor vocale.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand si cui face rau sfecla rosie  considerata cea mai sanatoasa leguma