Imagini pentru rinichi

Afectiunile renale sunt considerate a fi «ucigasi tacuti», întrucat semnalele pe care le transmite corpul pot parea banale. Cunoasterea simptomelor care sunt asociate problemelor renale îti poate salva viata.

1. Modificari urinare
Daca în ultimul timp ai remarcat ca te trezesti des noaptea pentru a merge la toaleta sau simti o presiune sau durere cand urinezi, este posibil sa ai probleme cu rinichii.

2. Ai dureri sau arsuri la urinare
Durerile si arsurile în timpul urinarii sunt semn al infectiilor urinare. Netratate, acestea pot duce la complicatii.

3. Ai dureri în partea inferioara a spatelui
Durerea de spate localizata în zona rinichilor este un semn clar care anunta probleme renale. Durerea poate aparea în timpul urinarii, dar si în alte momente, de aceea multe persoane ignora acest simptom extrem de important.

4. Ai apetitul alimentar scazut
Acest simptom apare în momentul în care se formeaza depozite de toxine la nivelul rinichilor.

5. Ti se umfla mainile si picioarele
Cand rinichii nu elimina excesul de lichide din corp, mainilor si picioarele se umfla si pot deveni dureroase.

6. Oboseala
Cand rinichii sunt bolnavi, organismul nu mai secreta în cantitati normale un hormon care îl stimuleaza sa transporte oxigen catre celulele rosii. Din aceasta cauza, poate aparea oboseala excesiva.

7. Te confrunti cu iritatii si mancarimi la nivelul pielii
Rinichii au si rolul de a elimina toxinele din sange, însa în momentul în care nu mai functioneaza la parametri normali, te poti confrunta cu iritatii si mancarimi la nivelul pielii.

8. Ai o senzatie de greata
Acumularile de toxine la nivel sangvin pot duce si la aparitia senzatiei de greata.

9. Ai ameteli
Daca suferi de o afectiune renala si, în acelasi timp, ai anemie, la creier nu mai ajunge suficient oxigen. Principalul simptom care anunta aceste probleme de sanatate sunt ametelile frecvente.