Cand poate cafeaua sa produca halucinatii

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 12, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Bauturile cofeinizate pot creste riscul de a avea halucinatii
- fie ele auditive sau vizuale. Cofeina face ca organismul sa produca cortizol - hormonul stresului (care este asociat cu halucinatiile). Oamenii care traiesc astfel de episoade nu au boli mintale si pot duce o viata normala, dar treptat sufera din cauza privarii de somn.

Consumul excesiv de cafea (de cofeina echivalentul a 7 cesti de cafea) poate fi cauza halucinatiilor. Astfel de oameni au sanse de a auzi voci, de a experimenta halucinatii vizuale, auditive, situatii excesive de stres. Principalele produse care contin cofeina sunt: cafeaua, ceaiul verde, ceaiul negru, bauturile energizante, ciocolata.

Pentru a elimina consecintele stresului si experientele halucinatorii trebuie schimbat stilul de viata: respectat programul de somn (7-8 ore pe noapte), trebuie redus consumul de cafea si de alte bauturi si produse cofeinizate. Cafeaua in exces provoaca insomnie, palpitatii, stari de nervi, distruge psihicul. Cercetatorii au constatat ca oamenii care consuma cafea in exces au halucinatii vizuale sau auditive (aud voci). Studiile au demonstrat ca astfel de halucinatii sunt cauzate de cofeina, apar la cei care consuma aceasta substanta in cantitate semnificativa, echivalentul a trei cesti de cafea sau de expresso pe zi.

Alte dezavantaje ale consumului de cofeina sunt: riscul de avort la femeile insarcinate, scaderea activitatii sexuale la barbati dar si la femei, aparitia cheliei, reducerea capacitatii mentale, aparitia starilor de nervi, de iritabilitate, cresterea riscului de cancer, de anxietate si de tulburari la nivelul tractului gastro-intestinal.

Cofeina provoaca insomnie, iar privarea de somn 24 de ore face ca omul sa fie nervos, agresiv, iritat, anxios. O noapte de nesomn poate fi tolerata de organism, dar doua nopti de nesomn duc la scaderea capacitatii de atentie, concentrare, memorie, organismul devine foarte obosit. La trei nopti nedormite deja organismul este foarte epuizat, apar starile de ameteala, tremuraturi, frisoane, iar la patru nopti de nesomn se instaleaza boala, apatia, se produc halucinatii, creste riscul de psihoze si coma.

Cofeina apare in cafea, ciocolata, inghetata cu cacao si ciocolata, cola, medicamentele analgezice pentru durerile de cap, bauturile energizante. Persoanele care beau deja 4-5 cesti de cafea pe zi pot ajunge la intoxicatie. Simptomele sunt de tremuraturi, anxietate, iritabilitate, fotofobie, neliniste, dificultati de vorbire, tahicardie, indigestie, aritmie.

Cofeina afecteaza mintea, sistemul cardiovascular, creste tensiunea arteriala, creeaza dependenta. Excesul de cofeina afecteaza negativ starea de sanatate, duce la anxietate, depresie, psihoze, halucinatii, ulcer peptic, tristete, depresie. Renuntarea treptata la cofeina sau reducerea consumului de cafea poate da dureri de cap si somnolenta, astfel de stari tin aproximativ o saptamana, apoi dispar.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand poate cafeaua sa produca halucinatii