Cand pieptanatul poate fi fatal

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pieptanat par

Majoritatea femeilor fac din pieptanatul parului un adevarat ritual zilnic. Pieptanarea parului este o activitate de rutina a aproape tuturor oamenilor. Unii oameni au un stil propriu de-a lungul vietii, in timp ce altii, in special generatiile tinere adopta stiluri noi in functie de trenduri si moda. Frezura tine foarte mult de personalitate. Parul unei persoane care nu tine foarte mult la igiena este de-obicei dezordonat si murdar datorita lipsei de stil si ingrijire. Pentru a avea un scalp sanatos, o nutritie adecvata este necesara. Sanatatea generala este in relatie directa cu calitatea si volumul parului. Spalatul regulat, folosirea samponului, pipatanarea adecvata, etc., sunt de-asemenea necesare pentru a avea un par frumos. 

Pentru Megan Stewart insa, o tanara din Irlanda, gestul poate fi fatal. Conform Daily Mail, medicii au avertizat-o pe tanara irlandeza ca ar putea muri daca isi piaptana parul. Acest fapt se datoreaza diagnosticului pus de catre specialisti. Megan sufera de o boala extrem de rara, denumita "sindromul pieptanarii parului".

Afectiunea a fost depistata in primii ani de scoala, din cauza crizelor survenite ori de cate ori mama ei ii pieptana parul. Mama tinerei, Sharon Stewart, declara: "O pieptanam in camera de zi si dintr-o data a cazut si buzele ei s-au invinetit. Initial am crezut ca are o criza de epilepsie si am chemat urgent ambulanta. Eram socati pentru ca nu stiam ce se intampla."

Aceasta boala o obliga pe adolescenta sa se fereasca de absolut orice forma de energie statica. In caz contrar ar putea avea probleme in ceea ce priveste activitatea cerebrala. Pe langa faptul ca nu isi poate pieptana parul decat atunci cand este umed, Megan este obligata sa evite hainele de poliester. O noua criza s-ar putea declansa chiar si in situatia in care parul fetei s-ar atinge de un balon. Specialistii de la Spitalul pentru Copii din Yorkhill spun ca in lume la ora actuala mai exista un singur caz asemanator.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand pieptanatul poate fi fatal