Cand o imbratisare poate fi salvatoare

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sughit

Apare cand iti este lumea mai draga si de cele mai multe ori este motiv de amuzament pentru cei din jur, insa cand nu mai poti dormi din cauza sughitului, lucurile nu ti se mai par atat de distractive. Asa s-a intamplat si cu profesorul Ben Lamberton, care timp de 10 zile nu a reusit sa scape de sughit, fie zi sau noapte. 

“Intr-o zi, toamna trecuta, am inceput sa sughit si nu m-am mai putut opri”, marturiseste profesorul.  “Eram putin obosit, insa in rest eram sanatos si nu cred ca a fost declansat de ceva ce am mancat sau baut.” Problema a aparut cand niciunul dintre remediile obisnuite nu au dat roade. Era de-a dreptul frustrant si obositor. “A trebuit sa nu merg la munca fiindca sughitam tot timpul si imi era dificil noaptea. M-am mutat in camera de oasperti ca sa nu o deranjez pe sotia mea, insa nu puiteam sa dorm si astfel ma lua somnul ziua.” 

Din pacate, insa, nimeni nu parea sa inteleaga gravitatea situatiei, Ben fiind tinta glumelor celor din jur. Din fericire, solutia pentru sughit era mai simpla decat se astepta. Avea nevoie de o imbratisare zdravana. Cum asa?  Ei bine, un fizioterapeut local i-a aplicat un tratament inedit, care a dat rezultate. Ben a fost rugat sa se aseze pe masa de masaj, dupa care l-a cuprins cu bratele si l-a strans ca atunci cand incerci sa ajuti pe cineva care se ineaca. Aceasta tehnica destinde nervii diafragmei, intrerupand reflexul. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand o imbratisare poate fi salvatoare