Cand nu e bine sa consumam curcuma

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru curcuma

Se stie ca indienii au de 8 ori mai putine cancere de plaman decat occidentalii, de 9 ori mai putine cancere de colon, de 5 ori mai putine cancere de san si de 10 ori mai putine cancere de rinichi, iar asta in ciuda expunerii la agenti cancerigeni multipli, pe o scara probabil mai mare ca in Occident. Mai mult, unele studii epidemiologice au aratat ca prevalenta bolii Alzheimer este semnificativ mai mica la populatia indiana decat la alte populatii. Cu toate ca nici un studiu nu a demonstrat ca exista o legatura intre consumul de curcuma si incidenta scazuta a anumitor forme de cancer, se considera ca un aport zilnic de curcuma, de la o jumatate pana la o lingurita de pulbere, ar putea avea un efect preventiv. 

Nu se cunosc reactii negative la pulberea de curcu­ma, dar sunt cateva situatii cand este bine sa cerem pa­rerea medicului specialist. Curcuma fluidizeaza san­­­gele, de aceea, cu 2-3 saptamani inainte de o inter­ventie chirurgicala, se renunta la folosirea ei. * Avand o actiune puternica, poate schimba efectele tratamen­tului cu medicamente sintetice. * Curcuma stimuleaza producerea secretiei biliare, de aceea trebuie evitata de persoanele cu litiaza biliara daca pietrele sunt mai mari de 5 mm. * Femeile insarcinate pot avea pro­bleme, deoarece curcuma tonifiaza musculatura uteru­lui. * Exista si pericol de aparitie a reactiilor alergice la copilul care se va naste, daca viitoarea mama con­su­ma mai mult de 3-5 g de turmeric zilnic. Nu se da copiilor pana la 5 ani. Supradozarea poate provoca diaree la unele persoane. E bine sa nu consumam tur­meric pe o perioada lunga si in cantitati mari.

Puteti cumpara pulbere de turmeric din supermar­keturi, la raioanele de mirodenii, iar ulei esential, din magazinele naturiste si farmacii.

sursa: formula-as.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand nu e bine sa consumam curcuma