Cand ne fac rau apa calda si apa rece

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, June 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cei mai multi oameni intind mana dupa o cana cu cafea sau un pahar cu apa imediat dupa ce se trezesc. Dar se pare ca ar trebui sa bei o cana cu apa calda dimineata pentru a te bucura mai mult de beneficiile lichidelor la prima ora a diminetii. Multiple studii au aratat ca un consum de apa calda pe stomacul gol ofera o mare varietate de beneficii pentru sanatate si reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a-ti incepe ziua, cu productivitatea la maxim.
Iata o lista cu cateva beneficii pe care le poti obtine si tu daca alegi o cana cu apa calda dimineata in locul unui pahar cu apa rece! Ce beneficii aduce corpului consumul de apa calda

1. Amelioreaza durerea. Consumul de apa calda are capacitatea de a reduce inflamatiile de la nivelul gatului, lucru care ofera o ameliorare temporara a durerii. intr-adevar, face minuni pentru gatul iritat si uscat. Acest truc este util mai ales in timpul diminetii, cand te trezesti cu gatul uscat, care provoaca durere atunci cand inghiti. O imbunatatire notabila poate fi observata imediat dupa ce ai luat prima gura de apa calda. in cele din urma, apa calda calmeaza, de asemenea, crampele prin relaxarea muschilor stomacului.

2. imbunatateste tranzitul intestinal. Un studiu publicat in Journal of Neurogastroenterology and Motility a aratat ca pana la 58% dintre pacientii care sufera de o afectiune in care muschii din partea inferioara a esofagului nu reusesc sa se relaxeze au observat o imbunatatire notabila a starii lor dupa ce au baut apa calda. in momentul in care bei un pahar cu apa calda pe stomacul gol, iti stimulezi colonul si tranzitul intestinal. in plus, ajuti corpul sa absoarba mai usor si mai bine alimentele in timpul zilei.

3. Imbunatateste circulatia. Consumul de apa calda imbunatateste fluxul sanguin in circulatia organismului. S-a demonstrat stiintific ca, in momentul in care corpul este expus la o temperatura ridicata, debitul celulelor sanguine creste initial cu o valoare dramatica. Apoi, revine la ritmul normal al fluxului sanguin si incepe sa creasca treptat, pe masura ce este expus la caldura. Apa calda imbunatateste circulatia prin incalzirea corpului din interior.

4. Te ajuta sa slabesti. Este recomandat sa te hidratezi, insa apa calda este perfecta si pentru slabit. intr-un studiu realizat de Journal of Natural Science, Biology and Medicine oamenii de stiinta s-a concentrat asupra unui grup de femei supraponderale ce au consumat o cantitate mare de apa calda. La sfarsitul studiului, s-a constatat ca femeile au prezentat o scadere notabila a apetitului, a greutatii si a indicelui de masa corporala.

De ce este apa rece daunatoare pentru sanatatea ta? Un pahar cu apa rece intr-o zi fierbinte de vara este una dintre cele mai placute senzatii. Intr-adevar, te ajuta sa te racoresti in cateva secunde, dar mai face si alte lucruri. Din pacate, aceste lucruri nu sunt bune pentru sanatatea ta. 

Apa rece ingheata vasele de sange, ceea ce reduce nivelul de hidratare. Consumul de apa rece obliga organismul sa munceasca mai mult pentru a digera alimentele, deoarece lichidele reci solidifica grasimile din sange. Organismul extinde energia atunci cand bei apa rece, pentru a se incalzi. Apa rece formeaza un exces de mucus in sistemul respirator, ducand la congestie si risc crescut pentru aparitia infectiilor, cum ar fi infectiile gatului. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand ne fac rau apa calda si apa rece