Cand hainele devin periculoase

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, February 7, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru haine

Un studiu britanic arata ca milioane de oameni ajung sa aiba probleme de santate din cauza articolelor vestimentare. Studiul a scos la iveala faptul ca una din doua femei se plang de dureri si pot suferi accidente din cauza sutienului, a curelei sau a caciulii purtate, informeaza Daily Mail. In categoria articolelor considerate a fi periculoase se regasesc si: ochelarii de soare, elasticele de par si chiar portofelele, care pot face ca piciorul sa iti amorteasca daca sunt purtate in buzunarul din fata al pantalonilor. 

“Pacientii sunt adesea socati cand le spui ca pantofii sau un articol vestimentar este cauza durerilor resimtite. Le place sa fie in pas cu moda si sa respecte cele mai noi tendinte, chiar daca nu li se potriveste din punct de vedere fizic. Sunt pregatiti sa sufere doar pentru a arata bine. Sutienul nepotrivit este cauza comuna a durerilor de spate sau de gat, venind adesea insotita si de dureri de cap.”, a declarat Kelston Chorley, coordonatorul studiului.

Potrivit studiului, sase femei din zece au probleme de sanatate din cauza sutienului de dimensiuni necorespunzatoare, una din cinci a avut neplaceri din cauza lenjeriei intime tanga, in timp ce unul din zece barbati au resimtit dureri in zona genitala din cauza blugilor prea stramti. De asemenea, o cincime dintre cei chestionati s-au plans de dureri cauzate de presiunea exercitata de perechea de ochelari sau dureri de cap cauzate de o caciula stramta. Balerinii sunt si ei la fel de periculosi ca pantofii cu toc, in timp ce papucii flip-flops duc la dureri la nivelul degetelor, iar tinutul portofelului in buzunarul din spate al pantalonilor in timp ce stai pe scaun este o cauza a problemelor cu spatele.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand hainele devin periculoase