Cand este laptele periculos pentru sanatate

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lapte

Specialistii au aflat raspunsul la o intrebare care ne framanta de foarte mult timp. Este sau nu laptele un pericol pentru sanatate? Zi de zi apar tot mai multe informatii, care mai de care mai inspaimantatoare despre lapte. Iata de ce trebuie sa tii cont inainte sa iei o decizie!

Laptele poate provoaca acnee

Ce trebuie sa stii: In 2010, un studiu publicat in Jurnalul Academiei Americane de dermatologie, a gasit o legatura intre consumul de lactate si acnee. Medicii dermatologi din Statele Unite recomanda acum celor care sufera de acnee sa limiteze consumul de lactate, in special de lapte degresat.

Concluzie: Daca esti predispus unor probleme precum eczemele si acneea, laptele poate duce la inrautatirea simptomelor.

Laptele poate produce gaze

Daca simti nevoia sa mergi rapid la baie dupa ce ai consumat o inghetata, poti avea intoleranta la lactoza. Insa simptomele pot fi mai subtile de atat. Persoanele cu o intoleranta usoara la lactoza se pot simti balonate, pot avea crampe abdominale sau gaze, la cateva ore dupa ce au consumat lactate. Un alt studiu a relevat faptul ca, pe masura ce oamenii imbatranesc, organismul lor incepe sa aiba probleme in a procesa lactoza. Aceasta problema apare la 90% dintre asiatici, la 70% dintre persoanele de culoare si amerindieni, la 50% dintre hispanici si la doar 15% din descententii popoarelor nord-europene.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand este laptele periculos pentru sanatate