Cand e recomandat tratamentul hormonal pentru acnee

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, October 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Tratamentul acneei este unul  complex si trebuie adaptat fiecarui pacient in parte. Totodata, la inceputul terapiei, medicul de familie trebuie sa avertizeze pacientul ca  tratamentul acestei afectiuni este unul de durata, iar scopul acestuia este de a indeparta leziunile existente  si de a preveni  formarea cicatricilor.

In ceea ce priveste tratamentele hormonale, acestea sunt indicate in acnee atunci cand apar urmatoarele situatii: -pacientele prezinta semne de hiperandrogenism, menstre neregulate, hirsutism, alopecie androgenetica; -pacientele sufera de sindrom de ovar polichistic; -paciente cu acnee cu debut tardiv; -paciente cu acnee severa si care nu au  raspuns la alte terapii orale sau locale; 

Contraceptivele orale reprezinta  terapia cel mai des prescrisa de catre medici din toata gama tratamentelor hormonale. Insa medicul trebuie sa avertizeze pacientul de eventualele efecte adverse ale contraceptivelor si anume: greata; varsaturi; crestere ponderala; tensiune mamara. In prezent tehnologia a evoluat, astfel incat sa inlocuiasca operatiile estetice cu terapii de infrumusetare non-invazive si nedureroase:

Bioptron Zepter: este un aparat inovator de combatere a acneei. Poate fi folosit atat in cabinetele medicale, cat si la domiciliu. Actioneaza printr-o lampa lumina polarizata, care reface membrana celulara si care atenueaza starile inflamatorii.

Laser sau tehnologia IPL: IPL-ul este o lumina intens pulsata, care ajuta la regenerarea epidermei si la stimularea de noi celule de colagen si elastina, pentru un efect de reintinerire faciala. Tratamentul nu este dureros si are un cost avantajos.  Sunt necesare circa 8 sedinte efectuate la 21 zile pentru ca terapia sa fie completa, insa imbunatatirea aspectului epidermei se observa de la prima sedinta. IPL-ul trateaza atat urmele de cosuri, cat si cicatricile sau petele.

Curatarea faciala ProSkin, cu ultrasunete si energie galvanica: o terapie faciala blanda cu pielea, care actioneaza in doar 15 minute pentru inlaturarea punctelor negre de sub piele si a excesului de sebum si pentru crearea de noi fibre de colagen si elastina, pentru un aspect sanatos al tenului. Acest tratament  nu lasa semne, nu foloseste produse chimice si este unisex, destinat atat femeilor, cat si barbatilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand e recomandat tratamentul hormonal pentru acnee