Cand ceaiul verde ne-ar putea aduce probleme de sanatate?

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 17, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai verde

Ceaiul verde este una din cele mai populare bauturi, dupa apa, fiindca e aromat si are o multime de proprietati benefice asupra organismului. Exista insa cazuri cand nu e recomandat.  

Apreciat si consumat peste tot in lume, reduce riscul bolilor cardiovasculare, impiedica aparitia cariilor, ajuta la pierderea in greutate, conserva densitatea osoasa si incetineste procesul de imbatranire. Totusi, nutritionistii sustin ca pe langa numeroasele beneficii, ar exista si cateva contraindicatii in ceea ce priveste ceaiul verde.

Nerecomandat mamicilor care alapteaza

Cafeina din ceaiul verde poate trece in laptele matern, de aceea proaspetele mamici trebuie sa aiba grija sa nu consume ceai seara, intrucat ii poate agita pe cei mici. Tot din cauza continutului de cafeina, exista contraindicatii si pentru cei care au probleme cu asimilarea calciului. Trebuie spus insa ca efectul cafeinei din ceai este mai mic decat cel al cafeinei din cafea, datorita prezentei in ceai a taninilor si a L-teaninei, un aminoacid care induce o stare de relaxare. 

Diminueaza efectele chimioterapiei

Ceaiul verde nu le face bine celor care fac chimioterapie, deoarece poate reduce efectele tratamentului si gradul de absorbtie a fierului din fructe si legume. S-a constatat ca extractele de ceai verde, comercializate sub forma de capsule, stimuleaza o gena a celulelor afectate de cancer, facandu-le mai putin receptive la medicamentele folosite pentru combaterea bolii.

Contraindicat persoanelor cu hepatita

In cazul hepatitei virale A, ceaiul verde trebuie consumat doar cu acordul si indrumarea unui medic specialist. Persoanele care sufera de afectiuni renale, hepatice, anxietate, ulcere, ar trebui sa il consume in cantitati mici.

Scade efectul medicamentelor antihipertensive

Ceaiul verde diminueaza efectele medicamentelor folosite pentru scaderea tensiunii arteriale, respectiv efectele betablocantelor. Pentru ca este o sursa de vitamina K, nu este indicat nici persoanelor care urmeaza un tratament cu anticoagulante, nici in combinatie cu aspirina. 

Poate produce insomnie

Pentru ca are in compozitie teina, ceaiul verde da energie organismului, de aceea nu trebuie baut inainte de culcare. Cel mai recomandat este sa il consumi pana in orele 18-19. Daca vrei totusi sa savurezi un ceai inainte de a adormi, incearca unul relaxant, din plante – lavanda, tei, musetel.

De retinut! E bine sa consumi doar 2-3 cesti de ceai verde pe zi.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cand ceaiul verde ne-ar putea aduce probleme de sanatate?