Caini dresati pentru a prevedea crizele de epilepsie

Posted by Alin Marinescu on Thursday, January 11, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru metis terrier

Unii caini pot anunta proprietarul si cu 15 minute inainte de o criza de epilepsie. Antrenamentul fiecarui caine costa circa 10.000 de lire sterlin, banii fiind stransi doar din donatii. Epilepsia lui Andrew Eccles nu a putut fi controlata prin medicatie, dar acum, acest pacient spera ca o noua forma de control non-medical  il va ajuta sa se relaxeze cu fiica sa Katie, la o plimbare simpla in parc.

Eddie este un metis terier care a fost abandonat la un centru de protectie a animalelor din Sheffield pentru ca stapanii sai nu ii puteau controla entuziasmul. Se pare  ca tocmai acest temperament il face potrivit pentru a fi antrenat in detectarea crizelor de epilepsie. Centrul din Sheffield este singurul din Marea Britanie care antreneaza caini pentru acest scop. Potrivit telegraph.co.uk, spre deosebire de cainii antrenati pentru oameni surzi sau orbi, rolul acestor animale nu este doar pentru ajutor, ci pentru avertizare.

Epilepsia este o tulburare neurologica comuna care se datoreaza unor factori care interfereaza cu impulsurile electrice la nivelul creierului. Sistemul nervos produce descarcari electrice bruste, excesive si dezorganizate, care duc la aparitia convulsiilor. Convulsiile interfera temporar cu controlul musculaturii, controlul defecatiei (eliminarea de fecale), vorbirea, vederea si constienta bolnavului. Aparitia convulsiilor este inspaimantatoare, in special daca sunt severe. Din fericire, tratamentul reduce impulsurile electrice anormale la nivelul creierului si controleaza crizele convulsive.  Epilepsia nu este o forma de retardare intelectuala sau boala psihica si nu este contagioasa.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: caini dresati pentru a prevedea crizele de epilepsie