Cafeina si lipsa hidratarii, cauze care sporesc stresul

Posted by Alin Marinescu on Thursday, June 21, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Nelinistea, palpitatiile sau respiratia superficiala si rapida sunt doar cateva semne ale anxietatii. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii numarul de oameni din intreaga lume afectati de depresie a ajuns la 350 de milioane. Mai mult de 2 milioane de romani sufera de depresie. Potrivit rapoartelor realizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii, numarul oamenilor care au stari depresive este in crestere. Persoanele care nu au suferit niciodata de depresie probabil nu-si dau seama cat de grava este aceasta boala. Depresia a devenit o boala frecventa in lume. Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii numarul de oameni din intreaga lume afectati de depresie a ajuns la 350 de milioane.

Metode de reducere a anxietatii: 

1. Evitati cafeina. Cafeina cunoscuta ca un inductor de anxietate. Acest lucru este valabil si pentru bauturile racoritoare sau energizantele care contin cafeina. 

2. Evitati alcoolul. Sentimentele de anxietate pot fi atat de coplesitoare incat ati putea simti nevoia de a va relaxa cu un cocktail. Desi acest lucru poate functiona pe termen scurt, alcoolul modifica nivelurile de serotonina si alti neurotransmitatori din creier, ceea ce face sa va simtiti mai rau. 

3. Asterneti-va anxietatile pe hartie. Unul din modurile care te pot ajuta sa depasesti anxietatile este scrierea acestora intr-un jurnal. Studiile arata ca pastrarea unui jurnal este un mod sanatos de a elibera sentimentele negative si poate contribui la reducerea stresului. 

4. Bucurati-va de beneficiile lavandei. Lavanda este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante. Fie ca practicati meditatia sau, pur si simplu, inainte de culcare, foloseste putin ulei de lavanda pentru a va unge tamplele. 

5. Hidratati-va. Daca nu consumi suficienta apa, simptomele de anxietate se pot agrava. Deshidratarea poate provoca palpitatii inimii. Acest lucru poate duce la sentimente de panica, care pot declansa un atac de anxietate. Luati-va cateva momente sa va relaxati si sa beti un pahar mare de apa.

6. Timp pentru voi. Este esential sa va luati cateva pauze in care sa stati singuri, sa va reincarcati bateriile si sa va relaxati. Este, de asemenea, o oportunitate de a practica mindfulness, care poate reduce simptomele de anxietate si de panica. 

7. Faceti o baie. O baie fierbinte cu saruri Epsom este excelenta pentru a va relaxa corpul, ceea ce va poate ajuta sa va relaxati si mintea.

8. Mancati ceva. Glicemia scazuta din sange va poate face sa va simtiti nervos, iritabil si anxios. ĂŽncercati sa mancati ceva usor, apoi pregatiti-va o masa echilibrata cu proteine, carbohidrati si legume. sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: cafeina si lipsa hidratarii  cauze care sporesc stresul