Boli anuntate de foamea exagerata

Posted by Alin Marinescu on Thursday, March 29, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Apetitul este o reactie normala a orgnismului atunci cand nu mai are suficiente resurse pentru a te sustine in activitatile tale, insa un apetit crescut in unele cazuri poate fi un raspuns fiziologic normal la copiii aflati in perioada de crestere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbarilor hormonale cauzate de menstruatie. Daca nu te regasesti in niciuna dintre situatiile expuse mai sus, atunci senzatia constanta de foame poate fi unul dintre simptomele unor boli, sau poate fi modalitatea prin care organismul sa reactioneze la o perioada stresanta, sau depresiei ori anxietatii. 
 
Zaharul odata ajung in organism se transforma in glucoza. Aceasta este rapid transportata catre celule si se tranforma ulterior in energie. Daca apar modificari la nivelul pancreasului sau in procesele metbolice si zaharul nu mai este metabolizat corect, atunci foamea exagerata de instalarea diabetului zaharat. Astfe, organismul in incercarea sa de a-si autoregla nivelul de zahar din sange va transmite semnale ca nu are suficient combustibil. Cum ai observa ca te confrunti cu acest simptom nu ezita sa mergi la medicul specialist, depistata in stadiul incipient este mult mai usor de tinut in frau.
 
Desi se crede ca hipoglicemia apare doar ila persoanele care sufera de diabet, aceasta poae fi simptomul mai multor afectiuni. Si astfel deschidem lista cu afectiuni precum hepatita, afectiuni ale rinichilor sau probleme cu glandele suprarenale sau cu glanda pituitara. In cazul sever al unui episod de hipoglicemie, te poti confrunta cu simptome precum imposibilitatea de a articula bine cuvintele, de a  merge drept, de a vedea bine. De asemena pot aparea frisoanele, transpiratia transpira sau starea de lesin.

Trebuie precizat faptul ca, tiroida este o glanda situata in zona gatului, care la randul sau este responsabila mai ales  de producerea hormonilor necesari bunei functionari a organismului tau. In cazul in care aceasta glanda incepe si  secreta o cantitate prea mare de hormoni, organismul se va confrunta cu o serie de dereglari. Astfel ca cele mai intalnite simptome ale acestei afectiuni sunt sunt pulsul accelerat, senzatia de neliniste, transpiratia excesiva, bineinteles apetitul crescut si la fel ca in cazul diabetului, setea exacerbata. 

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: boli anuntate de foamea exagerata