Boala care va face ravagii pe pamant peste 30 de ani

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 2, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru febra dengue

Terra va trece prin grele incercari in cursul urmatorilor 30 de ani. Schimbarile climatice vor antrena stramutarea a sute de milioane de oameni, se vor produce inundatii catastrofale, iar nivelul marii va creste, implacabil, nu ne vor ocoli razboaiele, generate de tendinta de a acapara resursele, iar tot mai multi pamanteni vor suferi de foamete. Peste toate se vor suprapune efectele unor boli infectioase, care vor rapune numerosi oameni - vezi care este boala despre care specialistii cred ca va face ravagii pe Pamantul anului 2050!

Business Insider nu are vesti linistitoare: Terra va avea parte de clipe grele in urmatoarele decenii, iar dezastrele care ne vor lovi, pe fondul incalzirii globale, se vor inlantui. Daca temperatura medie pe Terra va creste cu doar 3 grade Celsius, zone intinse vor deveni de nelocuit, fiind cotropite de desert, iar 600 de milioane de oameni isi vor parasi locuintele, construindu-si case in zone mai prielnice pentru viata.

Cresterea populatiei pe Terra ar trebui sa fie insotita de recolte mai bogate, insa acest lucru nu se va intampla, asa ca numarul persoanelor subnutrite va lua valori dramatice.

si, peste toate, temperaturile ridicate si umiditatea crescuta vor duce la proliferarea insectelor purtatoare de boli pe Terra. in prim plan se afla febra Dengue, "febra oaselor rupte", care in prezent a fost semnalata in peste 110 tari si impotriva careia nu exista, in prezent, niciun vaccin sau tratament. Dengue se manifesta prin febra puternica, dureri de cap, dureri articulare si hemoragii si se poate solda cu decesul persoanei infectate.

Febra Dengue - o crestere de 30 de ori a incidentei, pe Terra, in ultimii 50 de ani

Potrivit unui material intocmit de autoritatile romane de Ziua Mondiala a Sanatatii, boala transmisa prin vectori (tantari, muste, gandaci, capuse) cu cea mai mare crestere in lume este febra Dengue, cu o crestere de 30 de ori a incidentei in ultimii 50 de ani pe Terra. In prezent, 40% din populatia lumii este amenintata de febra Dengue. O izbucnire epidemica din insulele Madeira (Portugalia) s-a soldat cu peste 2.000 de imbolnaviri si identificarea a 80 de cazuri de import in alte zece tari europene. In Romania au fost confirmat doua cazuri in 2011 si trei cazuri in 2012 (calatori in Thailanda si Madeira).

In : Stiri din Sanatate 


Tags: boala care va face ravagii pe pamant peste 30 de ani