Beneficiile zmeurei in curele de slabire

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 31, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cunoscuta de sute de ani pentru proprietatile ei tonifiante, zmeura este slab calorica, fiind utila celor celor care doresc sa slabeasca. Zmeura este o buna sursa de mangan. Nu duce lipsa nici de fier, fapt care o face interesanta pentru cei care nu consuma carne, cu atat mai mult cu cat contine si o cantitate apreciabila de vitamina C, care contribuie la asimilarea fierului. In plus, contine potasiu, calciu si magneziu. Este stomahica, tonica, depurativa, diuretica, laxativa, revigoranta, starneste pofta de mancare si este eficienta impotriva asteniei, a dispepsiilor, a dermatozelor, reumatismului, gutei, constipatiei, e indicata temperamentelor biliare.

Avantaje pentru sanatate
Protectoare. Zmeura este alimentul care contine cel mai mult acid elagic (antioxidant polifenolic):1 g de extract uscat de zmeura contine 1, 5 mg. Acest acid este recunoscut pentru proprietatile sale intainflamatorii si anticancerigene. Este o substanta stabila, rezistenta la caldura si la inghet. Se regaseste atat in zmeura proaspata, cat si in dulceata si in fructele congelate. Zmera actioneaza ca un antibiotic natural.
 
Detine antioxidanti. Zmeura contine antocianine, un tip de flavonoide care confera fructului pigmenti rosii si negri. La fel ca multi alti compusi fenolici din vegetale, antocianinele au proprietati antioxidante considerabile si  neutralizeza radicalii liberi din organism, prevenind aparitia mai multor maladii: cancere, boli cardiovasculare si alte afectiuni cronice.
 
Utila in reumatism
Zmeura este recomandata in caz de patologii reumatismale datorita continutului mare de acid salicilic, acid malic, citric si vitamina C.
 
Accelereaza tranzitul intestinal
Fibrele si samburasii din zmeura accelereaza tranzitul intestinal, combatand constipatia si aciditatea gastrica.
 
Beneficii nutritionale
Zmeura este satioasa, 90 g de fruct acoperind 15% din necesarul zilnic de vitamina B9.
 
54 kcal
1, 2 g proteine
0, 6 g lipide
12 g lucide
6, 5 g fibre
Index glicemic: 25

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile zmeurei in curele de slabire