Beneficiile oului crud pentru sanatate si viata lunga

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ou crud

Doar oul crud contine vitaminele, mineralele si en­zi­mele care stimuleaza sanatatea si longevitatea. Oul crud este o structura vie, cu molecule levogire si o compozitie a substantelor nutritive apropiata de cea a tesutului uman. Continutul oului crud fur­ni­zeaza embrionului de pasare toate elementele nutritive necesare. Denaturarea termica a oului prin fierbere sau prajire conduce la distrugerea vitami­nelor si enzimelor, la modificarea nesanatoasa a proteinelor si la aparitia unor substante de sinteza, greu digerabile si cu potential toxic, declara pentru Formula As Georgiana Caucean - consilier nutritie Alimente Geriatrice.

Oul crud reprezinta o sursa nutritiva extrem de valo­roasa, cu toti aminoacizii esentiali in proportii echilibrate, cu o mare abundenta de vitamine, mi­nerale valoroase, enzime, acizi grasi si grasimi emulsionate, usor digerabile, colagen, colina, le­citina, zeaxantina si luteina.

Oul crud intinereste organismul prin aportul de substante care relanseaza activitatea glandelor endocrine, avand o predilectie pentru suprarenale si gonade. Printr-o actiune complexa si cumula­tiva, sunt stopate procesele degenerative la nive­lul sistemului nervos central, procesele de distruc­tie la nivelul articulatiilor si pielii, degenerescenta ma­culara si cataracta.

Beneficiile oului crud pentru sanatate si viata lunga. Protejeaza organismul de boala canceroasa, de infarctul miocardic, de anemie feripriva si avita­mi­noze B, de oboseala cronica. Este bun pentru tratarea obe­zitatii, deoa­rece este satios, are un indice gli­ce­mic scazut si este echilibrat din punct de vedere nutritional.

Trebuie insa precizat ca aces­te calitati sunt evi­dente doar pen­tru ouale provenite de la gaini cres­­­cute cu hrana naturala, in con­ditii ecologice, fara prezenta antibio­ti­ce­lor, hormonilor de cres­tere si de stimulare, fara substante chimi­ce de sinteza.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile oului crud pentru sanatate si viata lunga