Beneficiile mierii de albine. 10 afecțiuni în care mierea face adevărate minuni

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru miere de albine

Mierea de albine nu este numai gustoasă, ci și un adevărat izvor de sănătate. Află care sunt beneficiile mierii de albine și profită de ele din plin.
Oamenii au utilizat mierea ca îndulcitor, dar și pentru proprietățile sale antibacteriene și antifungice din cele mai vechi timpuri. Beneficiile mierii de albine se datorează conținutului său de vitamine, enzime, aminoacizi și minerale (calciu, fier, clorură de sodiu, magneziu, fosfat și potasiu).

Beneficiile mierii de albine. Atenuează alergiile
Mierea are efecte anti-inflamatorii. Are și efect calmant asupra tusei. De asemenea, reduce simptomele alergice sezoniere. Mierea conține mici cantități de polen. În cazul în care organismul este expus la cantități moderate, ea poate declanșa un răspuns imun care produce anticorpi la polen. După expunerea repetată, ar trebui să se construiască acești anticorpi și organismul ar trebui să se obișnuiască cu prezența lor, astfel încât este eliberată mai puțină histamină, rezultând un răspuns alergic mai mic. Poți încerca păstura în combinație cu mierea de salcâm.

Beneficiile mierii de albine. Sursa naturală de energie
Mierea este o excelentă sursa de energie conținând doar 17g de carbohidrați per lingură. Acest zahăr natural neprelucrat – fructoză și glucoză – intră direct în fluxul sangvin și poate oferi un impuls rapid de energie. Creșterea nivelului de zahăr din sânge acționează ca o sursă de energie pe termen scurt pentru antrenament, în special în exerciții de anduranță mai lungi.

Beneficiile mierii de albine. Stimulează memoria
Nectarul dulce este bogat în antioxidanți care pot ajuta la prevenirea leziunilor celulare și proasta funcționare a creierului. Un studiu publicat în 2011 a reliefat faptul că o lingura de miere de albine pe zi poate stimula memoria femeilor aflate la menopauză și poate oferi o terapie alternativă pentru declinul intelectual legat de hormoni. După patru luni de consum a 20g de miere pe zi, femeile au avut o memorie pe termen scurt mai bună, decât cele care au luat pastile cu hormoni. Capacitatea mierii de a ajuta organismul să absoarbă calciul ajută la menținerea sănătății creierului.

Beneficiile mierii de albine. Are efect antitusiv
Mierea poate fi cura naturală atunci când ești răcită. O tuse persistentă poate fi combătută cu ușurință cu două lingurițe de miere, potrivit unui studiu publicat în anul 2012 în revista Pediatrics. Copiii cu vârste cuprinse între 1 și 5 ani care tușeau noaptea din cauza unui guturai au primit doua lingurițe de miere cu 30 de minute înainte de culcare. Efectele au fost pozitive. Spray-ul de gât cu propolis fără alcool contribuie și el la menținerea sănătății căilor respiratorii superioare, la creșterea rezistenței și a capacității de adaptare a organismului pentru sezonul rece.

Beneficiile mierii de albine. Oferă un somn liniștit
Mierea poate fi un ajutor pentru insomnie. Poate provoca o crestere și eliberare a serotoninei – un neurotransmițător care îmbunătățește starea de spirit. Organismul transformă serotonina în melatonină, un compus chimic care reglează durata și calitatea somnului. De asemenea, mierea conține mai mulți aminoacizi, inclusiv triptofan, care este frecvent asociat cu reglarea somnului.

Beneficiile mierii de albine. Tratează mătreața
Un studiu din 2001 publicat în European Journal of Medical Research a constatat că aplicarea de miere diluată cu apă caldă pe zonele cu probleme elimină mâncărimea și problemele scalpului, cum ar fi mătreața în doar o săptămână. Leziunile cutanate vindecate în termen de doua săptămâni la pacienții cu probleme au prezentat chiar și o îmbunătățire, fiind diminuată pierderea părului. Datorită proprietăților antibacteriene și antifungice ale mierii, aceasta poate trata dermatita și mătreața seboreică.
Află și cum să prepari acasă balsam de păr cu miere și ou!

Beneficiile mierii de albine. Tratează rănile și arsurile
Mierea are efect cicatrizant. Poate fi utilizată ca tratament pentru răni și arsuri prin dezinfectarea lor. Un studiu din 2005 publicat în British Journal of Surgery a descoperit ca unul dintre pacienții care au suferit de pe urma rănilor și ulcerelor de gamba au prezentat o ameliorare remarcabilă, dupa aplicarea unei cantități de miere de albine.

Beneficiile mierii de albine. Întărește sistemul imunitar
Un consum regulat de miere poate oferi sistemului imunitar un impuls minunat, deoarece are proprietăți anti-bacteriene și antioxidante.

Beneficiile mierii de albine. Ajută în lupta contra afecțiunilor gingivale
Pentru ca mierea are actiune antimicrobiană poate ajuta în lupta contra afectiunilor gingivale. Exista o enzima în miere, care este responsabilă pentru crearea de peroxid de hidrogen. Acest peroxid elimină placa bacteriană și limitează cantitatea de acid.

Beneficiile mierii de albine. Reglează nivelul colesterolului
Colesterolul este necesar în organism pentru că ajută la digestia grăsimilor. Dar prea mult nu este bun pentru sănătate. Din cauză că organismul produce o cantitate de colesterol, este esențial să se monitorizeze cantitatea de carne, ouă, produse lactate, precum și alte alimente bogate în colesterol. Daca ai un nivel crescut de colesterol, consumă zilnic o lingură de miere.

Sursa:   www.libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile mierii de albine. 10 afecțiuni în care mierea face adevărate minuni