Beneficiile consumului regulat de ciuperci Agaricus

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 27, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ciuperci agaricus

Agaricus blazei Murrill sau Ciuperca lui Dumnezeu este o ciuperca originara din Brazilia. Calitatile terapeutice ale acestei ciuperci au fost evidentiate de doi cercetatori americani, care au descoperit in padurile Braziliei o comunitate de oameni in care media de varsta nu doar ca depasea 100 de ani, dar populatia era foarte sanatoasa. Analizan­du-le modul de viata, au constatat ca hrana lor de baza era constituita din ciuperca Agaricus. 

Analizele de la­bo­rator au evidentiat proprietatile extraordinare ale acestei ciuperci si astfel s-a inceput extinderea culturii si aclimatizarea ei in conditii controlate. Numeroase teste au fost reali­zate si de cercetatorii japonezi, iar rezultatele au fost spectaculoase: Agaricus blazei stopeaza evolutia bolilor in proportie de 99,4% si a adus vindecarea completa in 90% din cazuri. 

Actiune terapeutica
Aceasta ciuperca are un bogat continut de oligoelemente si Beta-D-glucan. De asemenea, contine sase tipuri de steroizi (cerebusterol si ergosterol) care ajuta la oprirea cresterii numarului de celule canceroase.

Este un stimulent imunitar puternic (stimuleaza secretia de interferon, TNF-α, interleukina IL-8, limfocite B, celule natural killer, celule T supresoare si macrofage), antitumoral (produce apoptoza celulelor tumorale si inhiba angiogeneza), antimutagen, antiviral, antioxidant, hipotensiv, normalizeaza functia hepatica la pacientii cu hepatita B, reduce stresul oxidativ, inhiba peroxidarea lipidelor, scade colesterolul, trigliceridele si glicemia.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile consumului regulat de ciuperci agaricus