Beneficiile consumului de pepene galben

Posted by admin. on Friday, July 3, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Pepenele galben este un desert fabulos pentru zilele toride de vară şi poate fi, în acelaşi timp, un aliat imbatabil contra multor probleme de sănătate, datorită multitudinii de vitamine şi substanţe nutritive conţinute. Printre beneficiile consumului de pepene galben se numără şi întărirea sistemului imunitar.

Pepenele galben este o sursă extraordinară de vitamina A şi C, minerale (magneziu, fosfor, calciu, potasiu), fibre şi numeroase substanţe cu proprietăţi diuretice, laxative şi de regenerare a ţesuturilor.

Antioxidanţii din pepenele galben conferă energie şi întăresc sistemul imunitar.

De asemenea, datorită conţinutul crescut de apă, de peste 90%, pepenele galben este indicat în curele de slăbire deoarece conferă saţietate fără a aduce organismului multe calorii: 100 de grame de fruct are sub 40 de calorii.  Tot conţinutul ridicat de apă asigură hidratarea, revigorarea şi detoxifierea organismului.

Beneficiile consumului de pepene galben. Ajută la slăbit şi protejează inima

Cercetătorii de la Institutul Naţional Francez au descoperit că antioxidanţii enzimatici, SOD, precum cei conţinuţi de pepenele galben, scad nivelul proteinelor de stres care se acumulează în intestine. În acelaşi timp, conţinutul crescut de potasiu şi vitamina C reglează tensiunea arterială şi ritmul cardiac.

Vitamina A din pepenele galben combate oboseala oculară şi ajută la menţinerea acuităţii vizuale, protejând ochii de multe afecţiuni cauzate de înaintarea în vârstă, cum ar fi degenerescenţă maculară, cataracta sau glaucomul.

Fibrele din pepenele galben au capacitatea de a scădea nivelul colesterolului şi a trigliceridelor,  iar aportul masiv de vitamina A din acest fruct previne oxidarea colesterolului rău (LDL) şi depunerea sa pe pereţii vaselor de sânge. De asemenea, fibrele ajută în caz de constipaţie şi ajută la potolirea senzaţiei de foame.

Beneficiile consumului de pepene galben. Bun pentru diabetici şi gravide

Vitaminele şi mineralele din pepenele galben contribuie la păstrarea echilibrului metabolic, protejând apariţia complicaţiilor în cazul bolnavilor de diabet.

Pepenele galben este  recomandat şi viitoarelor mămici, deoarece conţine acid folic, care este un nutrient important pentru dezvoltarea corectă a sarcinii şi prevenirea apariţiei defectelor congenitale ale bebeluşului.

Datorită conţinutului ridicat de vitamina K, pepenele galben este un tonic natural pentru ten, încurajând circulaţia sângelui şi, astfel, regenerarea rapidă a celulelor pielii. Aplicat extern, pepenele galben poate ajuta la menţinerea tinereţii pielii, fiind de ajutor în combaterea ridurilor, datorită nivelului ridicat de antioxidanţi pe care îi conţine.

Pentru hidratarea tenului uscat, calmarea iritaţiilor şi a arsurilor solare, se poate masa faţa cu suc de pepene galben proaspăt stors sau se pot aplica felii subţiri de pepene, abia scos de la frigider.

Contraindicaţii: persoanele care suferă de probleme cu stomacul (enterită, colită, dispepsie) trebuie să evite consumul de pepene galben. De asemenea, este indicat să evitaţi consumul de pepene galben care nu este destul de copt, pentru că poate provoca indigestie şi diaree. Pepenele galben este destul de greu de digerat de stomacul copiilor, motiv pentru care se recomandă ca acest fruct să fie consumat doar peste vârsta de doi ani.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile consumului de pepene galben  vitamine  constipatie  diabet  detoxifiere  slabire  colesterol diaree