Beneficiile consumului de cereale la micul dejun

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cereale la micul dejun

Fac parte din categoria gramineelor, iar printre cele mai populare cereale se numara graul, orezul, porumbul, secara si ovazul. Sunt bogate in carbohidrati, alimenteaza corpul cu energie, ajuta la prevenirea cancerului, in tulburarile gastrointestinale si regleaza nivelul colesterolului.

Aliment de baza

Printre primele preparate facute din cereale se numara terciul, care reprezenta hrana de baza a saracilor. In topul celor mai consumate alimente obtinute din cereale se claseaza: painea, mamaliga, berea si pastele fainoase.

Cerealele din cutie

Au fost inventate in anul 1863, din faina integrala de grau si apa. Cu timpul, au fost adaugate si alte ingrediente, precum zaharul, vitaminele, fructele, colorantii si aditivii. Disponibile in magazine intr-o multitudine de variante, nu toate reprezinta o optiune sanatoasa. De aceea e bine sa verifici eticheta inainte si sa le eviti pe cele cu un continut ridicat de grasimi, zahar si sare. Alege-le pe cele obtinute din cereale integrale, precum fulgii de ovaz, grau sau orez.

Stimuleaza tranzitul intestinal

Previn aparitia constipatiei si tulburarile gastrointestinale, deoarece contin fibre precum celuloza, pectina si hemiceluloza- prezente in cantitati mari in tarate. Cerealele sunt de ajutor  si in cazul peristaltismului.

Sursa de vitamine

Daca suferi de carente de vitamina B, include in dieta ta cerealele integrale. Acestea au valori nutritionale exceptionale, insa procesul de rafinare le poate afecta calitatea.

Tabelul caloriilor

100 g

Cereale cu fructe uscate

Valoare energetica 312 kcal

Proteine 5,9 g

Lipide 17 g

Cereale de grau integrale

Valoare energetica 338 kcal

Proteine 11,5 g

Lipide 2 g

Cereale de porumb

Valoare energetica 387 kcal

Proteine 8 g

Lipide 1,5 g

Musli

Valoare energetica 365 kcal

Proteine  9,3 g

Lipide 6,9 g

sursa: clickpentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficiile consumului de cereale la micul dejun