Beneficii mai putin stiute ale consumului de apa

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate

Imagini pentru Beneficii mai putin stiute ale consumului de apa

Obiceiurile sanatoase revin in atentia noastra odata cu trecerea sarbatorilor, iar locul alcoolului incepe sa fie luat de apa. Daca anul asta ti-ai propus sa bei mai multa apa, in randurile de mai jos vei descoperi mai multe beneficii mai putin stiute ale acestei bauturi esentiale pentru viata. Iata cateva motive pentru care trebuie sa bei apa, potrivit csid.ro:

1. Mentine echilibrul hidric al organismului
Aproximativ 60% din corpul uman este alcatuit din apa. Consumul unei cantitati suficiente de apa contribuie la mentinerea echilibrului hidric al organismului, care ajuta la transportul nutrientilor in organism, reglarea temperaturii corpului, si la digestia alimentelor.

2. Controlul caloriilor
Uita de dietele complicate - consumul de apa te poate ajuta sa slabesti. Numeroase studii au gasit o legatura intre consumul de apa si pierderea kilogramelor in plus. Explicatia secreta? Apa asigura o senzatie de satietate usor si rapid prin urmare, ajungem sa consumam mai putine calorii.

3. Este combustibil pentru muschi
Atunci cand transpiri la sala, muschii tai pierd apa, iar cand nu dispun de suficienta apa, obosesc. Asadar, pentru o doza de energie in plus, incearca sa bei apa pentru a finaliza cu success exercitiile.

4. Lumineaza tenul
Anumite toxine din corp pot duce la inflamarea pielii, vizibila in special prin acnee si pori dilatati. Desi anumite studii care sustin ca apa contribuie la reducerea ridurilor sunt contradictorii, ramane cert faptul ca apa poate elimina toxinele din organism si poate reduce riscul aparitiei cosurilor.

5. Ajuta la cresterea productivitatii
Pentru a reusi intr-adevar sa-ti mentii concentrarea, un pahar de apa te poate ajuta sa fii mult mai atent, mai treaz si mai binedispus.

6. Inlatura oboseala
Renunta la cafea - apa te poate ajuta la fel de bine sa te tina treaz. Unul dintre cele mai des intalnite simptome ale deshidratarii este oboseala. inca un motiv in plus sa alegi apa (si nu cea imbogatita cu vitamine!).

7. Ajuta impotriva mahmurelii
inlatura mahmureala cu un pahar de apa. Aceasta contribuie la hidratarea organismului si va opri orice durere de cap sacaitoare.

8. Previne durerile
Un strop de apa poate face minuni. Durerile articulare si crampele musculare survin atunci cand corpul tau este deshidratat.

9. Ajuta la o mai buna digestie
Nimeni nu doreste sa se confrunte cu probleme digestive. Din fericire, consumul de apa adauga lichide in colon, ceea ce face lucrurile...sa se miste mai bine.

10. Lupta impotriva starii de rau
Apa poate ajuta cu decongestia si deshidratarea, ajutand corpul sa revina la normal atunci cand nu functioneaza la capacitate maxima. Mare atentie insa - nu inlocui o vizita la medic sau alte remedii impotriva racelii prin consumul de lichide deoarece inca nu a fost demonstrat stiintific faptul ca aceasta metoda poate combate raceala, dar poate fi de ajutor!

11. Impulsioneaza creierul
Potrivit unui studiu efectuat in Londra, exista o legatura intre studentii care consuma apa in timpul unui examen si care iau note mai bune, sugerand faptul ca apa poate contribui la o gandire mai clara. Daca nu este inca foarte clar daca bautul apei in sine are un efect asupra unei note mai bune,insa nu strica sa incerci aceasta metoda!

Necesarul zilnic de apa

Cantitatea de apa necesara consumului zilnic este inca dezbatuta, dar studiile indica faptul ca pentru adulti aceasta ar fi de 9 pana la 16 pahare. Totusi, aceasta cantitate depinde mai multi factori printre care : varsta, greutatea, inaltimea si cat din consumul de apa al oamenilor provine din cafea, ceai, sau fructe si legume bogate in apa.
Iata cum sa te mentii hidratat: incepe prin a bea un pahar de apa dupa ce te trezesti si cu 30 de minute inainte de orice masa principala (acest lucru va ajuta si la controlul apetitului). Formeaza-ti obiceiul de a tine a aproape o sticla de apa in orice moment al zilei.
Daca incepi sa te plictisesti de gust, incearca sa-ti stimulezi papilele gustative cu un strop de lamaie sau portocala.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficii mai putin stiute ale consumului de apa