Beneficii ale ceaiului de ghimbir

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, July 18, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Majoritatea oamenilor au optat, în ultima vreme, pentru ceaiul verde în locul cafelei. Este o alegere destul de buna însa noi, venim cu o propunere mult mai sanatoasa si mai benefica organismului. De ce ar trebui sa incepi sa consumi ceai de ghimbir: – Intareste sistemul imunitar: Ghimbirul contine doua substante cunoscute ca gingerol si shogaol. Ele au proprietati antivirale, antifungice si antibacteriene. – Efecte antiinflamatorii: Ghimbirul este bogat si in substante anti-inflamatorii si compusi care ne pot proteja de variate probleme de sanatate, reducand durerea musculara si articulara, cauzate de inflamatii.

Imbunatateste activitatea creierului: Daca folosesti ghimbirul in mod regulat, vei putea sa iti imbunatatesti activitatea cognitiva si memoria, intrucat acest condiment combate inflamarea, stresul oxidativ si apoptoza. El este foarte eficient si folositor pentru femeile de varsta a doua. – Imbunatateste circulatia sanguina: Se pare ca aceasta radacinoasa incredibila este benefica circulatiei sanguine si combate simptomele bolilor cardiovasculare, inclusiv pe cele ale hipertensiunii dar si problemele legate de nivelul colesterolului. Nu in ultimul rand, el protejeaza organismul de un atac cardiac. – Imbunatateste digestia: Ghimbirul stimuleaza digestia si imbunatateste absorbtia nutrientilor in organism. Asadar, consumul de ghimbir poate preveni greata, constipatia, afectiunile tractului gastrointestinal, voma, diareea, crampele. Totodata, este extrem de util in curele de slabire.

Protejeaza organismul impotriva cancerului: Mai multe studii au aratat ca ghimbirul poate preveni evolutia, supravietuirea si metastaza celulelor canceroase. Este indeosebi eficient pentru prevenirea cancerului pancreatic, al prostatei, bilei, pielii si ficatului. 

Ingrediente: – 250 de ml de apa; – o radacina de 3-4 cm de ghimbir proaspat, taiata in bucati mici; – Un ibric; – 1-2 felii de lamaie; – o lingurita de miere; 

Preparare: Pune apa in ibric si asteapta pana incepe sa fiarba. Adauga feliile de ghimbir si da focul mic. Lasa continutul la foc timp de 15 minute. La final adauga felia de lamaie si acopera ibricul.  Dupa ce ceaiul a devenit caldut, adauga mierea si amesteca bine. Inlocuieste cafeaua de dimineata cu acest ceai si te vei bucura de toate beneficiile enumerate mai sus!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficii ale ceaiului de ghimbir