Beneficii ale alergatului pe care le obtii si cu un pahar de sampanie

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ca unul sau doua pahare de vin rosu sunt bune pentru sanatate si chiar sa inlocuiasca sesiuni de pana la o ora in sala de sport, este deja clar. Mai nou insa, oamenii de stiinta au efectuat un studiu al proprietatilor sampaniei si, de asemenea, sustin ca poate fi destul de sanatoasa. Desigur, daca o bei cu moderatie.

Sampania reduce riscul de accident vascular cerebral si de aparitie a bolilor cardiovasculare. Se pare ca sampania, la fel ca in cazul vinului rosu, contine o cantitate buna de polifenoli care sunt un beneficiu in ceea ce priveste sanatatea organismului. Un pahar de sampanie duce la imbunatatirea circulatiei sangelui si este capabil sa normalizeze tensiunea arteriala. sampania, si mai precis, continutul de polifenoli imbunatateste circulatia sangelui , prin urmare, nutrientii, inclusiv oxigenul, ajung la celulele corpului mult mai rapid. Oxigenul activeaza functia creierului, astfel incat acestea sa aiba un efect pozitiv asupra activitatii mentale si a rezultatelor acestora.

Dioxidul de carbon din bulele de sampanie au efect de intinerire si revigorare a tenului, iar polifenolii continuti combat petele de roseata. Mai mult, antioxidantii din sampanie detoxifica pielea, in timp ce acidul tartric impiedica aparitia palorii. in plus, proprietatile antibacteriene ale sampaniei tin la distanta infectiile la care poate fi predispus tenul gras.

Stresul pe care il resimtim din cauza ritmului alert al stilului de viata din prezent isi poate pune amprenta asupra sanatatii noastre mai tarziu. insa, potrivit cercetatorilor, consumul moderat de sampanie poate reduce riscul aparitiei bolilor neuronale, ca dementa sau alzheimerul – afectiuni ce pot aparea dupa 40 de ani. La sfarsit de an, presiunea pe care o resimti atunci cand vrei sa fii gata la timp cu toate s-ar putea sa-ti consume nu doar energia fizica, ci si pe cea mentala. Te simti de parca ai fi Grinch care a furat Craciunul? Un pahar de sampanie te poate remonta! Bulele contin compusi naturali care contribuie la starea de bine, considera medicul Tran Ky, coautorul cartii “The Healing Power of Champagne”. Daca vrei sa potentezi rezultatul benefic al unei cupe de sampanie, savureaz-o alaturi de un preparat pe baza de peste: acizii grasi omega-3 din somon si macrou iti vor reda pe loc buna dispozitie de care ai atata nevoie de Sarbatori!

In : Stiri din Sanatate 


Tags: beneficii ale alergatului pe care le obtii si cu un pahar de sampanie