Bauturile care pot provoca 13 tipuri de cancer

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Persoanele care beau in mod regulat bauturi carbogazoase cu continut mare de zahar prezinta un risc mai mare de a face cancer decat cele care nu consuma astfel de bauturi, indiferent daca sunt sau nu supraponderale, se arata intr-un studiu publicat joi si citat de EFE.

"Am fost surprinsi sa constatam ca riscul de cancer nu era complet motivat de obezitate", a declarat Allison Hodge, de la Institutul impotriva cancerului Victoria, care a realizat studiul alaturi de Universitatea din Melbourne.

Studiul a analizat 3.283 cazuri de cancer legate de obezitate si a descoperit ca riscul acestei boli creste in conditiile consumului de bauturi carbogazoase indulcite cu zahar. "Nu este si cazul celor care beau bauturi carbogazoase dietetice, fapt ce sugereaza ca zaharul este elementul-cheie", a explicat Hodge, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Colorantul 4-methylimizadole utilizat in bauturile carbogazoase sau indulcitorii nu par sa accentueze riscul de cancer, potrivit studiului publicat de revista Public Heath Nutrition.

Todd Harper, directorul executiv al Institutul impotriva cancerului Victoria, a precizat ca datele ofera si mai multe argumente celor care pledeaza pentru reducerea consumului de bauturi carbogazoase cu continut mare de zahar.

"Bauturile indulcite, inclusiv cele carbogazoase, conduc la obezitate si cresc riscul a 13 tipuri de cancer", asigurat Harper, subliniind ca acestea provoaca de asemenea diabet de tip 2, boli cardiovasculare si carii.

Majoritatea consumatorilor cred că dacă optează pentru sucurile cu zero calori,nu vor avea probleme cu greuatatea. Nimic mai fals,spun oamenii de știință. Deși astfel de sucuri sunt destinate celor care vor să-și țină sub control greutatea,ele sunt inamicul numărul unu al dietelor. Mai multe studii arată că băuturile carbogazoase conțin îndulcitorii artificiali care pot duce la creșterea în greutate. Mai mult,aceștia cresc apetitul și perturbă hormonii care dau senzația de sațietate.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: bauturile care pot provoca 13 tipuri de cancer