Bauturi foarte populare care te impiedica sa slabesti

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 8, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea cu lapte

Vrei sa slabesti? Ai pus la punct o dieta si o respecti cu sfintenie? Ei bine, pentru ca totul sa mearga perfect nu trebuie sa consumi cafea si lapte la micul dejun pe stomacul gol. De ce? Specialistii nu le recomanda. Sunt extrem de periculoase si iti pot da totul peste cap.

Atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus, ai incerca orice pentru a vedea cum acul cantarului indica o greutate mai mica. Insa stiai ca anumite alimente, chiar si bauturi, consumate la micul dejun, impiedica procesul de slabire. Este si cazul laptelui. Acesta stimuleaza productia de acid gastric si creste aciditatea in organism. Nu il considera o bautura, este un aliment greu.

Tot specialistii vin si cu remediul sau cu cea mai buna alternativa, spune girly.ro. Alege iaurt sau kefir pentru ca cele doua contin probiotice care ajuta stomacul in timpul procesului digestiv. Din pacate, cafeaua are acelasi efect ca laptele, asa ca evita sa o consumi la micul dejun, in special pe stomacul gol.

Multi dintre cei care iau micul dejun nu tin cont de regula "trebuie sa mananc sanatos", ci mai degraba trebuie sa mananc repede si, eventual, ceva care nu necesita timp mult de preparare.

Nutritionistii atrag atentia insa ca acest dicton, "pe repede inainte", nu este deloc sanatos si ne ofera cateva idei pentru un mic dejun sanatos, satios si delicios.

1. Unt de migdale pe paine prajita si fructe proaspete. Rapid, nutritiv, detoxifiant si plin de energie. Asa poate fi descris pe scurt acest minunat mic dejun preferat de nutritionistul Dawn Jackson Blatner

2. Pita din faina integrala umpluta cu omleta cu branza rasa si o mandarina. Iata, avem asadar incluse in acest mic dejun cereale, lactate, fructe si proteine, exact ce are nevoie organismul pentru a face fata unei zile intregi. Acesta este meniul agreat de Elizabeth M. Ward, consultant in nutritie.

3. Mini-pizza englezeasca din faina integrala asezonata cu sos de rosii, branza mozarella semi-degresata si putin piper rosu, data la foc mic la cuptor pana se topeste branza. Joy Bauer, experta in nutritie si autoare a numeroase carti de diete, este adepta acestui stil de a lua micul dejun.

4. Susan Mitchell, medic nutritionist, prefera pentru micul dejun vafa umpluta cu unt de arahide si afine proaspete, alaturi de un pahar cu lapte / un pahar de smoothie de banane, facut din lapte degresat, iaurt grecesc slab, banana inghetata, 1 sau 2 linguri de seminte de in si 1 sau 2 linguri de migdale, gheata.

5. Elisa Zeid recomanda un bol de cereale cu lapte, la care se adauga fructe proaspete de padure si/sau nuci sau seminte, contribuind astfel la marirea nivelului de energie si la mentinerea satietatii pe parcursul zilei.

6. Chefir cu piure de capsuni, completat de o omleta. Chefirul nu este suficient de satios pentru a asigura energia necesara, insa este usor si suficient pentru o sedinta matinala la sala de sport. Dupa care puteti manca o omleta din care sa va luati proteinele necesare supravietuirii pentru restul zilei. Monica Reinagel, prezentatoarea unei emisiuni televizate despre sanatate si doctoranda in nutritie, iubeste acest mic dejun.

7. Branza de vaci degresata cu cereale si capsuni proaspete. in total, cam o cana de 250 ml.

8. Rochelle Sirota prefera la micul dejun biscuitii din ovaz cu seminte chia si sirop din scortisoara si artar (zilele reci)/ smoothie roz (zilele toride de vara), preparat din: o banana coapta, 2 degete de zer de proteine, o cana de afine, capsuni si zmeura proaspete sau inghetate, 220 grame de lapte de migdale sau de cocos neindulcit, o lingura de unt de cocos, o lingurita de extract de vanilie si o lingurita de praf Camu camu. Toate se amesteca in blender iar peste se adauga boabe de cacao, seminte de in si chia.

9. Expertul in nutritie Angela Ginn-Meadow recomanda ovaz gatit la foc mic cu cirese uscate, la care adaugam seminte si extract de vanilie si 2 lingurite de miere calduta.

10. Clatite pline de proteine facute din: o banana foarte coapta, 4 albusuri de ou, o lingura de unt de arahide sau de migdale, un praf de scortisoara, putina esenta de vanilie sau migdale. Toate ingredientele sunt amestecate iar aluatul astfel obtinut se toarna cu lingura in tigaia bine incinsa, fara ulei. Clatita se tine pe foc cate 3 minute pe fiecare parte.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: bauturi foarte populare care te impiedica sa slabesti