Bautura care le fereste pe femei de cancer

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Cercetatorii au studiat, timp de 12 ani, datele obtinute in urma unui studio la care au participat 96.000 de femei si barbati. Participantii la studiu aveau varstele cuprinse intre 40 si 69 de ani.

Tine la distanta un tip de cancer periculos

Specialistii au subliniat faptul ca mecanismul prin care cafeaua ar putea preveni cancerul la colon este inca necunoscut. Se pare insa ca, continutul cofeinei ar putea stimula functionarea colonului sau efectul ar putea fi datorat proprietatilor antioxidante ale cafelei.

Cafeaua aduce si alte multe beneficii organismului. De exemplu, cei care obisnuiesc sa consume aceasta bautura au un risc redus de boli mintale.

Te scapa de migrene

In plus, aceasta licoare poate stimula memoria, dar te poate scapa si de nesuferitele migrene. In plus, un studiu efectuat de Harvard School of Public Health a demonstrat ca, consumul de 2-4 cesti de cafea pe zi reduce predispozitia spre suicid a barbatilor si femeilor cu pana la 50%.

Te fereste de diabet

Pe de alta parte, consumul de cafea poate reduce riscul de diabet zaharat tip 2 cu 50%. Totodata, cofeina din cafea creste numarul acizilor grasi care circula in fluxul sanguin, sporindu-se astfel performanta sportiva.

Scade riscul de guta

Cafeaua poate reduce, de asemenea, incidenta de ciroza hepatica. Nu in ultimul rand, consumul de cafea scade riscul de guta la barbatii care au peste 40 de ani. Mai este demonstrat si faptul ca, aceasta bautura creste nivelul de inteligenta dobandita.

Cat e bine sa bei

Specialistii recomanda 250 de ml de cafea pe zi. O doza mult prea mare ar putea sa-ti dauneze.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: bautura care le fereste pe femei de cancer