Bataile din copilarie pot duce la probleme de sanatate mintala

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru batai din copilarie

O noua cercetare a expertilor americani de la Universitatea din Michigan demonstreaza ca palmuirea si agresarea verbala a copiilor va duce la probleme precum depresia, consumul peste nivelul moderat al bauturilor alcoolice, tentative de sinucidere si chiar consumarea de droguri atunci cand vor deveni adulti.

„Punerea palmuirii Intr-o categorie similara cu abuzul fizic si emotional poate creste Intelegerea noastra a acestor probleme de sanatate mintala In perioada de adult”, a precizat Andrew Grogan-Kaylor de la Universitatea din Michigan.

Palmuirea a fost definita ca fiind folosirea fortei cu intentia de a cauza durere copilului, dar nu rani, pentru a corecta sau controla comportamentul, scrie descopera.ro, care citeaza Science Daily.

Studiul a folosit date de la mai mult de 8.300 de persoane, cu varste cuprinse Intre 19 si 97 de ani. Acestea au fost Intrebate cat de des au fost palmuite In primii 18 ani de viata, care a fost situatia familiala si daca un adult l-a abuzat fizic (Impins, tras sau palmuit) sau emotional (jignit).

Cercetarile au scos la iveala ca aproape 55% dintre cei care au raspuns au fost palmuiti. Barbatii au fost cei mai predispusi la un astfel de abuz. In aceasta categorie, ocurenta depresiei si a altor probleme a fost mai ridicata, conform rezultatelor studiului enuntat.

Studiul de fata este important intrucat arata o alta dimensiune a abuzului suferit de copil si da posibilitatea demararilor programelor de prevenire „care ar trebui sa fie o directie critica a sistemelor publice de sanatate”, a precizat Shawna Lee, alt membru al echipei de cercetare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: bataile din copilarie pot duce la probleme de sanatate mintala