Barbatii se inseala! HPV ii poate afecta extrem de grav

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 6, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru virusul hpv

Cei mai multi dintre barbati cred ca numai femeile au de suferit de pe urma infectarii cu virusul HPV. Total fals, spun cercetatorii. In plus, pentru barbati nu exista un echivalent al testului Babes-Papanicolau in cazul femeilor.

"Astfel, nu exista semne ale infectiei cu HPV la barbati, iar vegetatiile venerice apar in faza avansata. Pentru barbati, nu exista la ora actuala un alt test care poate sa depisteze HPV intr-o faza incipienta. Astfel, diagnosticul se pune numai atunci cand apar semnele, aceste vegetatii venerice", spune dr. Andreas Vythoulkas.

Acest lucru inseamna ca barbatul nu stie pana in acel moment ca este purtator al virusului, el putant sa-l transmita prin contact sexual. Nici contactul sexual protejat nu este 100% sigur deoarece virusul se transmite prin contactul piele la piele, iar prezervativul permite contactul scrotului cu pielea partenerei.

Virusul HPV la barbati poate cauza de cancer

Asa cum la femei virusul HPV este pus in legatura cu aparitia cancerului de col uterin, la barbati este pus in legatura cu cancerul anal si la penis. "De asemenea, s-a demonstrat, in ultima vreme, ca virusul creste si riscul de cancer oral", atrage atentia dr. Andreas Vythoulkas.

"Barbatii sunt mai rezistenti din punct de vedere imunologic si, drept urmare, fac mult mai rar aceasta boala", explica Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in infertilitate. In plus, HPV-ul este mai putin virulent la barbati, femeile fiind mai expuse decat ei la aceasta boala.

sursa: mami.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: barbatii se inseala! hpv ii poate afecta extrem de grav