Bananele sunt eficiente in combaterea depresiei

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 11, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru banane

Stiai ca banana te poate ajuta sa combati depresia? Acest fruct are numeroase beneficii asupra corpului. Pe unele dintre ele poate le cunosti deja, insa altele sunt mai putin cunoscute. Printre altele, se pare ca bananele vin in ajutorul celor care sufera de depresie. De asemenea, contin numeroase vitamine si minerale benefice pentru organism. 

Sunt bogate in vitamine si minerale care au efecte pozitive asupra sanatatii. Le poti adauga dimineata, in smoothie, pentru a avea energie intreaga zi. De asemenea, fructul te ajuta daca ai anumite probleme de sanatate. Regleaza tensiunea arteriala, vin in spijinul celor dependenti de un anumit drog, dar si in spijinul oamenilor care au artrita. Iar acestea sunt numai cateva dintre beneficiile consumului de banane.

Printre altele, oamenii care sufera de depresie trebuie sa stie ca daca vor consuma banane se vor simti mult mai bine. S-a dovedit ca acest fruct iti imbunatateste starea de spirit. Va inlatura sau va atenua simptomele neplacute ale depresiei. Vitamina B care se gaseste in banane transforma anumite substante in serotonina care nu este altceva decat hormonul fericirii.

De asemenea, daca ai probleme digestive poti consuma banane. Sunt de un real folos. Diareea si constipatia pot fi tratate cu ajutorul fructului. Un alt lucru pe care trebuie sa il stii despre banane este acela ca imbunatatesc puterea creierului. Este si motivul pentru care este indicat sa fie incluse in alimentatia copiilor. Nu in ultimul rand, actioneaza asupra sistemului nervos, avand un efect calmant.

Acum, dupa ce ai aflat cat de multe beneficii iti aduc bananele, tot ce trebuie sa faci este sa le incluzi in alimentatia ta zilnica. Si, daca ai probleme cu depresia, este un motiv in plus sa consumi acest fruct si, de asemenea, sa il incluzi in alimentatia copiilor.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: bananele sunt eficiente in combaterea depresiei