Baile rusesti si beneficiile lor
Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Baile terapeutice cu plante si ierburi sînt folosite în mod traditional în medicina populara ruseasca. Alunga oboseala, calmeaza sistemul nervos, îmbunatatesc somnul, precum si procesele metabolice. Cu aceasta metoda terapeutica se amelioreaza durerea si tensiunea musculara, epiderma se revigoreaza. Este foarte important ca înainte de a face o baie cu plante, sa faceti un dus, pentru a curata porii pielii de murdarie si grasimi. Dupa dus, frecati corpul energic, cu un prosop. Umpleti cada cu apa calda de 36-38 de grade C. Durata baii este de 15-20 de minute. Nu depasiti un numar de 15-20 bai pe luna. Dupa baie, se recomanda repaus la pat, timp de 30 de minute.
Baia cu urzica e recomandata în reumatism, guta, inflamatiile pielii, alunga oboseala si creste tonusul. Turnati 4 litri de apa clocotita peste 250 g frunze de urzica maruntite sub forma de pulbere. Infuzati timp de o ora, strecurati si adaugati lichidul în apa de baie. Baia cu trifoi are un puternic efect tonic asupra întregului organism. Turnati 2 litri de apa clocotita peste 300 g trifoi, cu tot cu flori. Lasati la infuzat timp de 4 ore, strecurati si turnati în apa de baie.
Baia cu amestec de plante este indicata în insomnie, stari de nervozitate, anxietate, stres, depresie. Preparati un amestec din 50 g de seminte decojite de floarea-soarelui (crude), 100 g de radacina de obligeana si 150 de g de valeriana, peste care turnati 2 litri de apa clocotita. Puneti totul la fiert timp de 10 minute si lasati la infuzat timp de 20 de minute. Strecurati si turnati lichidul în apa de baie, la o temperatura de 37 de grade C. Baia cu frunze de nuc are efect antiinflamator si este utila ȋmpotriva bolilor sistemului limfatic. Se amesteca 1 kilogram de frunze proaspete sau uscate de nuc si 2 linguri de rostopasca maruntita. Peste plante se toarna 4 litri de apa rece, dupa care recipientul se acopera si se pune pe foc, timp de 30 de minute. Fiertura se adauga în apa de baie. Dupa baie, se face dus cu apa calduta.
Baia cu tarîte de grîu ofera rezultate foarte bune pentru pielea iritata, vînatai si acnee. Doua linguri de tarîte de grîu se pun într-un saculet de tifon care se agata de robinetul cazii, astfel încît apa sa curga trecînd prin el. Temperatura apei va fi de maximum 30 de grade C. Dupa baie, lasati pielea sa se usuce treptat, fara a o sterge cu prosopul. Contraindicatii: afectiuni cardiace inflamatorii (endocardita, miocardita, pericardita).
In : Stiri din Sanatate
Tags: baile rusesti si beneficiile lor