Baile cu sare, tratament pentru 8 boli

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, August 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Baile cu sare

Sarea naturala, netratata, sub forma de cristale mari, foarte important, neiodata, poate fi un veritabil medicament, putand fi folosita atat intern, cat si extern. 

Baile complete cu apa sarata care se practica si in zilele noastre, in clinici moderne din Austria si Germania, se pot face si acasa, in cazul in care nu puteti merge intr-o statiune. 

Cum se face baia cu sare
Intr-un vas se pun doua kg de sare peste care se toarna apa calda cat sa dizolve sarea, dupa care amestecul se toarna in apa din cada. Baia nu trebuie sa dureze mai mult de 20-30 de minute si e de preferat ca temperatura apei sa se mentina la 37 de grade. Sezut in cada, apa sa nu depaseasca talia.
Cercetatorii au observat ca aceste bai care se fac o data la trei-patru zile au cele mai puternice efecte in preajma lunii pline, de aceea se recomanda sa se inceapa cura cu doua-trei zile inainte de faza maxima a lunii.

Indicatii terapeutice ale bailor cu sare
In caz de reumatism se fac bai complete, de doua ori pe saptamana. Specialistii recomanda sarea marina, dar se obtin rezultate, la fel de bune, si cu sarea mare, naturala.
In dermatozele infectioase se fac bai partiale, cu apa sarata calda, preparata din sapte linguri de sare la un litru de apa. Dupa baie, pielea nu se sterge, se tamponeaza usor si se lasa sa se usuce. Este un remediu excelent in tratarea infectiilor produse de ciuperci parazite.
Pentru tratarea cistitelor, infectiilor urinare, anexitei si metroanexitei se fac bai complete sau de sezut, in fiecare seara, pana la vindecarea afectiunii. Dupa baie nu se mai iese din casa si trebuie evitata expunerea la frig sau curent.
In caz de gripa si raceala, se fac bai ale picioarelor, talpi si glezne, cu apa fierbinte si multa sare, zece linguri la un litru de apa. Baile vor dura in jur de zece minute dupa care, fara ca picioarele sa fie sterse, se baga in ciorapi de bumbac sau lana si se sta in pat sub patura sau plapuma pana se transpira.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: baile cu sare  tratament pentru 8 boli