Așa reduci colesterolul cu leurda!

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru leurda

Denumită și usturoi sălbatic, leurda are efectul de a scădea nivelul de colesterol rău. Nu este singurul avantaj pe care ți-l aduce dacă o mănânci adesea primăvara. De altfel, o cură cu verdeţuri previne astenia și te ajută să slăbești mai ușor.
Nu doar în salate poți folosi leurdă, ci și sub formă de tinctură făcută în casă. Peste 100 g de frunze de leurdă tocate pune ­­300 ml de alcool alimentar și lasă-le 2 săptămâni. Strecoară apoi tinctura și păstreaz-o în recipient închise la culoare. Din ea, iei de 3 ori pe zi, câte o linguriţă de tinctură cu o jumătate de pahar cu apă. Cura poate fi ținută 30 de zile consecutive. Printre efectele acestei cure se numără:

- normalizarea tensiunii arteriale, datorită enzimelor pe care le conține,
- reglarea activității rinichilor,
- stimularea eliminării de toxine din organism,
- dilatarea vaselor de sânge și scăderea riscului de hipertensiune,
- reducerea colesterolului rău, mulțumită unei substanțe numită adenozină.

Ştevia ține glicemia sub control
Alături de leurdă, ștevia susține detoxificarea, acționează ca diuretic și depurativ. Salatele cu ștevie previn instalarea diabetului zaharat, prin reglarea glicemiei, și te susține în lupta împotriva kilogramelor acumulate peste iarnă.

Știai că…
…rănile și afecțiunile pielii se vindecă sau se ameliorează cu ajutorul compreselor cu decoct de ștevie?

Loboda, sursa ta naturală de vitamine și minerale
După ce sezonul rece a trecut, ai nevoie de un plus de nutrimenți pe care de acum îi poți procura din legume proaspete și verdețuri cum este și loboda. Săracă în calorii, loboda te susține pe parcursul dietei de slăbit și nu te expune riscului de a avea carențe de minerale sau vitamine. Din ea îți procuri vitaminele K și C, potasiu, fier și calciu.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: așa reduci colesterolul cu leurda!