Avocado te ține departe de bolile de ficat

Posted by Alin Marinescu on Friday, February 10, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Avocado te ține departe de bolile de ficat

Unul sau două avocado mâncate săptămânal îți mențin ficatul sănătos îndeosebi antioxindanților și a grăsimilor mononesaturate pe care le conferă. Fructul poate fi servit pasat sau feliat ca parte din mai multe mâncăruri sau chiar întins pe pâine prajită, servit cu sare și piper.

Scade colesterolul
Fructele de avocado sunt bogate în grăsimi sănătoase cunoscute sub denumirea de grăsimi mononesaturate. Un fruct de dimensiuni medii conține aproximativ 22 de grame de grăsime.
Studiile arată că grăsimile mononesaturate au numeroase beneficii asupra organismului printre care se numără scăderea colesterolului rău din sânge și creșterea nivelului de colesterol bun.

Previne bolile hepatice
Avocado conține peste 20 substanțe nutritive. Cele mai importante sunt vitamina B6, acidul folic, vitamina E și vitamina C.
Vitaminele E și C sunt considerate a fi antioxidanți puternici care previn apariția afecțiunilor hepatice.

Combate ciroza și ficatul gras
Vitamina E pe care o conține avocado este utilă pentru reducerea inflamațiilor și cicatrizarea ficatului gras. În mod similar, vitamina C din avocado ajută la îndepărtarea grăsimilor din ficat, prevenind apariția cirozei.

Are efect regenerator asupra ficatului
Persoanele care mănâncă 1-2 fructe de avocado pe săptămână, își regenerează ficatul deteriorate, în mai puțin de o lună. O acțiune asemănătoare a fructului de avocado, asupra organismului, o are si broccoli.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: avocado te ține departe de bolile de ficat