Avocado: cum sa-l alegi, sa-l pastrezi si sa-l mananci corect

Posted by Alin Marinescu on Sunday, February 4, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru avocado

Un toast cu avocado sau guacamole, dar si un ou in avocado la cuptor au devenit cateva dintre preferintele tuturora cand vine vorba despre micul dejun sau un brunch in zilele de weekend. insa, este foarte important sa stii cateva trucuri ca sa alegi un avocado bun si cum sa-l pastrezi mai mult timp.

Exista doua feluri de avocado
Soiul Haas avocado a inceput sa fie usor de gasit si la noi in tara. El are o dimensiune medie, are coaja maronie, fiind mult mai cremos. Este cel mai bun pentru guacamole sau un toast cu avocado. in schimb, celalalt soi de avocado Florida este mai mare, nu are o consistenta atat de cremoasa si este mai potrivit pentru sandvisuri sau salate.

Cum sa alegi un avocado bun?
Ceea ce trebuie sa faci este sa indepartezi codita, iar daca in interior observi o culoare verde-galbuie atunci fructul este copt. Nu cumpara un avocado daca observi ca este maroniu dupa ce ai indepartat codita.

Cum sa grabesti coacerea unui avocado?
Cea mai buna solutie pentru a obtine un avocado copt si moale este aceea de a-l pune intr-o punga de hartie (sau ziar) alaturi de o banana sau un mar. Se sigileaza bine punga si se lasa 2-3 zile la temperatura camerei, dupa care te poti bucura de savoarea si textura untoasa a unui avocado copt. 

Cum sa pastrezi o jumatate de avocado?
Pastreaza intotdeauna jumatatea cu samburele in ea, stropeste cu putina zeama de lamaie si pune-o intr-o caserola ermetica alaturi de o jumatate de ceapa. Astfel vei preveni oxidarea fructului de avocado. 

Cum sa folosesti un avocado? 
Burger cu avocado, paste sau orez cu sos delicios din avocado, avocado la cuptor cu ou, omleta cu avocado, pachetele de primavara cu avocado, budinca de ciocolata din avocado, inghetata din avocado sau negresa la care inlocuiesti untul cu avocado se numara printre intrebuintarile mai neobisnuite ale acestui fruct. Pe langa binecunoscutul toast cu avocado, ou in avocado sau guacamole, incearca sa fii inventiva si sa folosesti avocado in mai multe combinatii. 

Avocado este o sursa excelenta de grasimi sanatoase, alaturi de alaturi fibre, proteine, vitaminele E, B6, C, K, magneziu, potasiu, acid folic si luteina. Aceste grasimi sanatoase si celelalte substante nutritive din avocado nu numai ca sunt utile atunci cand ti-ai propus sa slabesti, dar sunt recunoscute si pentru faptul ca: protejeaza inima si creierul de boli grave, scad colesterolul “rau”, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, regleaza tensiunea arteriala, protejeaza sanatatea dintilor, scad nivelul trigliceridelor, protejeaza ficatul, protejeaza prostata, ajuta la mentinerea unui nivel optim al glicemiei, hidrateaza tenul si previn aparitia ridurilor.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: avocado: cum sa-l alegi  sa-l pastrezi si sa-l mananci corect