Aveti pielea uscata? Ce trebuie sa stiti?

Posted by Alin Marinescu on Saturday, February 10, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru pielea uscata

Uscarea simpla a pielii este o xeroza. Unii dintre dvs. au in mod natural o piele mai uscata decat alte persoane şi acest lucru se va accentua cu inaintarea in varsta. Frigul uscat al iernii, insa şi vantul, soarele, pot fi factori ai deshidratarii. De asemenea, se cunoaşte rolul nefast pentru epiderma al anumitor produse de igiena şi de toaleta care conţin agenţi tensioactivi cu efect detergent şi iritant.

Uscarea anormala a pielii cu ingroşarea epidermei, descuamare continua şi formarea de scuame groase caracterizeaza ihtioza. in cazul eczemelor şi cu precadere in cazul dermatitei atopice, pielea este palida şi uscata.

in cazuri rare, carenţele alimentare (in vitamine, magneziu şi acizi graşi) pot agrava uscaciunea pielii. in fine, numeroase maladii ale pielii necesita tratamente care au un efect de uscare (de exemplu, acneea).

O piele uscata necesita o analiza atenta. Trebuie mai intai eliminate ichtiozele rare şi tratata din pripa o dermatita atopica. Daca este vorba despre o afecţiune cutanata izolata, o puteţi trata suprimand produsele de toaleta agresive şi folosind o crema hidratanta. Daca lucrurile nu stau astfel, medicul dvs. dermatolog va va recomanda un tratament specific şi masuri de hidratare adecvate.

Nu toate cremele de hidratare au acelaşi mecanism de acţiune. La nivelul ingredientelor active, se disting trei modalitaţi principale de hidratare a pielii:

Modul oclusiv in general, cu produse foarte grase, de exemplu, pe baza de vaselina, care formeaza o pelicula oclusiva la suprafaţa epidermei şi permit pastrarea apei in interiorul stratului cornos.

Modul emolient cu formule pe baza de glicerina, uree sau acid lactic care confera pielii ingrediente naturale de hidratare.

Modul fiziologic cu formule care conţin acizi, steroli, ceramide, care confera lipide similare celor din stratul superior al epidermei, pentru a-i compensa deficitul.

Cercetatorii care dezvolta aceste produse asociata, in general, mai multe ingrediente active pentru a le optimiza mecanismele de acţiune.

Dermatologul dvs. va va ajuta sa alegeţi produsul sau gama te produse cele mai potrivite pentru problema dvs. in orice caz, nu uitaţi ca se impune o utilizare regulata: produsele de ingrijire hidratante trebuie aplicate in fiecare zi, pentru menţinerea eficacitaţii."

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aveti pielea uscata? ce trebuie sa stiti?