Avantajul nestiut al scrumului de tigara

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 6, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru scrum de tigare

Cercetatorii chinezi de la Academia Chineza de stiinte din Beijing au descoperit o metoda prin care scrumul de tigara poate fi folosit în purificarea apei contaminate cu arsenic, studiul fiind condus de profesorul Jiaxing Li.

Arsenicul este una dintre cele mai cunoscute substante toxice, iar aceasta substanta poate fi extrasa din apa prin metode greoaie de purificare a apei, moduri de tratare a apei. Din nefericire, metoda de tratare a apei este costisitoare pentru multe parti ale planetei, iar a consuma apa potabila este esential pentru sanatatea fiecarui om.

Pentru testarea eficientei scrumului de tigara, oamenii de stiinta chinezi l-au amestecat cu oxidul de aluminiu. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca cenusa poate fi mult mai eficienta în purificarea apei decat cojile de banane, testate anterior în aceeasi problema.

Scrumul care a intrat în contact cu oxidul de aluminiu a filtrat 96% din apa cu arsenic, o adevarata descoperire stiintifica! Apa apoate ajunge sa fie contaminata cu arsenic în mod natural, cele mai afectate tari în acest sens fiind Chile, Mexic sau Ungaria dar si China, existand probleme serioase cu apa potabila.

Arsenicul este periculos pentru sanatate întrucat provoaca dureri stomacale insuportabile, duce la pigmentari nedorite ale pielii, precum si paralizie partiala. Cu toate ca exista tehnologie de purificare a apei, costurile acestei tehnologii sunt prea mari pentru multe zone rurale de pe planeta. Chinezii sustin ca scrumul de tigara ar putea fi folosit în orice colt al planetei, întrucat numarul fumatorilor este mare.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: avantajul nestiut al scrumului de tigara