Avantajele si dezavantajele mastii de par cu mustar

Posted by Alin Marinescu on Monday, September 25, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru masca de par cu mustar

Din atatea masti naturale pentru par, mustarul cred ca este ultimul ingredient la care ne-am fi gandit ca poate fi folosit pentru a avea o podoaba capilara de invidiat. Desi suna ciudat, mustarul poate fi folosit cu succes pentru cresterea parului si pentru stralucire, tocmai datorita proprietatilor sale de ardere, ce favorizeaza circulatia sangelui la nivelul scalpului. Desigur, nu este un ingredient de care sa abuzezi in mod constant, pentru ca este destul de puternic. Afla din randurile urmatoare cum sa folosesti corect masca cu mustar! 

Cum se prepara masca de par cu mustar?
Nu va ganditi ca mustarul se pune oricum pe scalp. Aveti nevoie si de alte ingredinte care sa creasca eficienta si anume:
2 linguri de pudra de mustar
2 linguri de zahar pudra
1 galbenus de ou, ceapa sau chefir la alegere
2 linguri de ulei de masline, ricin sau migdale la alegere
2 linguri de apa fierbinte
Cateva picaturi de uleiuri esentiale pentru o aroma deosebita

Masti cu cafea pentru par

Toate ingredientele se amesteca bine intr-un bol pana se formeaza o pasta omogena. Aceasta se aplica doar pe scalp, intrucat rolul ei este sa stimuleze radacina firului de par. Chiar nu va recomand sa o aplicati si pe restul parului. Ca sa actioneze si mai bine la nivelul scalpului realizati miscari circulare si apoi utilizati o caciulita de politilena sau aluminiu, iar apoi puneti si un prosop si stati asa timp de 15 minute daca este pentru prima data cand folositi masca, dupa care clatiti bine cu apa din abundenta. Dupa cateva utilizari puteti mari timpul de actionare si pana la 30 de minute. Daca chiar nu veti suporta micile furnicaturi, tineti masca pe scalp atat cat puteti si clatiti bine.


Nu va speriati daca veti simti ca va arde ceva la nivelul scalpului. Este normal. Pana la urma este o masca care pune in miscare circulatia sangvina ca sa stimuleze cresterea parului. Nu se recomanda sa utilizati masca mai mult de 1-2 ori pe saptamana.

Care sunt beneficiile mastii de par cu mustar?
Masca cu mustar se aseamana foarte mult cu mastile pentru celulita cu ardei iuti, menite tot sa puna in miscare circulatia sangelui ca sa stimuleza lipoliza. Doar prin aceasta comparatie veti intelege cum ajuta exact mustarul. Prin furnicaturi se va stimula foarte bine vascularizatia. Sa vedem ce beenficii aduce:
Stimuleaza cresterea parului pana la 3 cm intr-o luna de utilizare
Este indicata pentru orice tip de par, dar mai ales pentru parul gras, intrucat va absorbi excesul de sebum si va regla secretia
In cazul parului normal sau uscat se va folosi si niste ulei hidratant pe par dupa utilizare
Ofera stralucire si luminozitate
Ofera densitate parului

*Cresterea parului este confirmata de femeile care au incercat masca si cred ca 3 cm intr-o luna nu este un rezultat tocmai de neglijat, iar daca putem sa-i obtinem si fara a apela la produse profesionale si scumpe de ce sa nu incercam.

Care sunt contraindicatiile?
Bineinteles, o masca atat de puternica trebuia sa aiba si cateva contraindicatii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa obtii rezultatele asteptate. Acestea sunt:
Nu utilizati mai mult de 1-2 ori pe saptamana masca si respectati timpul de actionare in functie de cat rezistati cu masca pe scalp, pentru ca altfel vi se va arde pielea scalpului putin si veti face matreata si chiar se vor rupe cateva firicele de par de la radacina si nu cred ca va doriti asta
Nu se recomanda persoanelor care stiu ca au o piele mult prea sensibila; lor li se recomanda masti de par mai blande si mai hranitoare
Daca va ustura prea tare scalpul mai ales de la primele utilizari, trebuie sa micsorati timpul de actiune si sa clatiti imediat
Dupa utilizarea acestei masti este bine sa va spalati parul cu un sampon nutritiv si sa aplicati un balsam hranitor pe restul firelor de par

Daca nu puteti folosi o data pe saptamana masca cu mustar, mai sunt multe alte masti naturale pentru cresterea parului, care sunt mai blande si mai potrivite pentru persoanele sensibile. Puteti alege sa folositi o alta masca in mod obisnuit si aplicati doar o data pe luna masca cu mustar pentru a da un impuls radacinii parului.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: avantajele si dezavantajele mastii de par cu mustar