Atentie la dieta, poate creste riscul de cancer de san

Posted by Alin Marinescu on Monday, February 5, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru riscul de cancer de san

Alimentatia joaca un rol esential pentru sanatatea noastra, acest lucru nu mai este un secret pentru nimeni, iar de acest factor depinde si riscul de a suferi mai tarziu de cancer de san. O dieta nesanatoasa, bogata in preparate grase este direct legata de riscul de cancer de san, arata studiile.

Un studiu american realizat pe soareci a scos la iveala faptul ca dieta abordata poate duce la obezitate si produce modificari la nivelul metabolismului ce stimuleaza cresterea prematura a sanilor. Mai mult, o alimentatie nesanatoasa este responsabila pentru cresterea unui tesut nesanatos ce poate produce cancer de san, informeaza Daily Mail.

"Aceasta descoperire este foarte importanta pentru ca arata ca femeile pot prezenta simptome ale cancerului de san inca de la varste fragede, perioada care coincide cu cresterea obezitatii la copii.", a declarat dr. Russ Hovey, coordonatorul studiului.
 
In timpul cercetarii, rozatoarele au fost hranite cu o dieta bogata in acizi grasi care pot duce la sindromul metabolic, o afectiune care este direct responsabila pentru obezitate, diabet si afectiuni de inima. Rezultatele studiului au aratat faptul ca o astfel de dieta a dus si la dezvoltarea unui tesut anormal care duce la cancer de san.

"Aceste rezultate sunt o dovada importanta pentru a demonstra relatia existenta intre riscul de cancer de san si aspecte ce tin de stilul de viata, precum alimentatia si efectul pe care il poate avea asupra metabolismului.", a mai declarat Hovey.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: atentie la dieta  poate creste riscul de cancer de san