Astragalus, planta eficienta in cancer, colesterol, diabet, gripa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 23, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Astragalus

Beneficiile Astragalus-ului sunte numeroase, incluzand energizarea, amelioararea alergiilor, protejarea sanatatii inimii, prevenirea mai multor tipuri de cancer si eliberarea de efectele secundare ale chimio-terapiei, printre altele. Astragalus, cunoscuta si pentru proprietatile sale de stimulare a sistemului imunitar, este o planta care a fost folosita de mii de ani din aceasta cauza. Ea este cunoscuta prin multe denumiri, cu numele de ogi si in coreana hwanggi. O alta denumire comuna este ”mazarichea de lapte”.

Astragalus este bogata in fier, zinc, acid folic si bilineurina. Radacina sa contine polizaharide, triterpenoide, izovlafonoizi, glicozide, malatonate si sapoini. Radacina de Astragalus este un adaptogen puternic, care poate ajuta corpul sa isi gestioneze stresul emotional, mental si fizic, dar pe deasupra are si beneficii majore asupra starii generale de sanatate. Cele mai importante componenete ale acestei plante sunt flavonoidele, polizaharidele si sapoionii. Flavonoidele au calitati antioxidante ce distrug radicalii liberi si ajuta la prevenirea multor afectiuni precum cancerul, bolile de inima si lupta impotriva virusilor imunodeficienti.

Anemie: Astragalus ajut la intarirea vaselor de sange si imbunatateste eficienta organismului de a conduce oxigenul prin corp.

Anti-imbatranire: Lungimea telomerilor din ADN este asociata cu imbatranirea, iar telomerii scurtati indica celule distruse, batrane. Planta produce TAT2, o substanta ce creste activitatea si productia e telomerase, o enzima ce faciliteaza repararea telomerilor din ADN.

Anti-inflamator: Sapionii si polizaharidele din Astragalus reduc raspunsul inflamatoriu al multor boli.

Astm: Planta este folosita in mod traditional impotriva atacurilor de astm in cazul pacientilor cu astm cronic.

Raceli si gripe: Bogat in antioxidanti ce lupta impotriva radicalilor liberi si stimulant pentru sistemul imunitar.

Cancer: Astragalus poate avea efecte impotriva tumorilor, mai ales in cazul melanoamelor si a leucemiei, dar si in cazul cresterii celulelor canceroase gastrice.

Eliberarea de efectele secundare ale chimio-terapiei: Pacientii care au facut chimio-terapie s-au recuperat mai rapid si au scapat de senzatia de voma, de ameteli si de diaree atunci cand li s-a administrat Astragalus.

Colesterol: Studiile arata ca Astragalus este o planta promitatoare pentru abilitatile sale de micsorare a nivelului de colesterol, iar daca testele pe oameni vor confirma acest fapt, poate fi o alternativa serioasa pentru statine.

Diabet: Micsoreaza nivelul glicemiei.

Insomie: Pentru ca aceasta planta promoveaza per ansamblu sanatatea si echilibrul hormonal, consumul regulat al acesteia poate ajuta corpul sa isi reia ritmul circadian normal.

Intaritor al sistemului imunitar: Studiul acesta demonstreaza ca Astragalus are abilitatea de a regla raspunsul sistemului imunitar.

Boli de rinichi: Studiile preliminare sugereaza ca Astragalus poate proteja rinichii si ajuta in cazul bolilor de rinichi.

Cancer la ficat: Acest studiu demonstreaza succesul plantei in cazul distrugerii tumorilor canceroase, mai ales in cazuri de rezistenta la chimio-terapie.

Alergii sezoniere: Astragalus poate ameliora simptomele in cazul persoanelor care sufera de rinite alergice sau au alergie la polen.

Eliminarea toxinelor: Astragalus ofera sustinere pentru activitatea ficatului si poate ajuta la reducerea efectelor toxinelor in cazul ficatului suprasolicitat.

Vindecarea ranilor: Un studiu arata rezultate uimitoare legate de procente mari de recuperare in cazul vindecarii ranilor si prevenirea cicatricilor.

Cine nu ar trebui sa foloseasca Astragalus?
Cu toate ca are beneficii atat de multe pentru persoanele cu sistem imunitar slab, aceasta planta nu este o alegere buna pentru cei care sufera de boli autoimunitare, pentru ca poate exacerba simptomele. Fara aprobarea unui specialist, cei care suferp de scleroze multiple, lupus sau artrita reumatoida, boala lui Crohn, psoriazis, diabet de tip 1 sau eritomatoze sistemice lupus, nu ar trebui sa foloseasca Astragalus.

Cei care au facut transplanturi nu ar trebui sa foloseasca Astragalus, pentru ca aceasta lupta impotriva efectelor medicamentelor (ciclofosfamide) responsabile de minimizarea riscului de respingere. Astragalus poate interfera si in cazul eficientei corticosteroizilor si a altor medicamente ce suprima sistemul imunitar. Femeile insarcinate si care alapteaza ar trebui sa discute cu un specialist inainte de a consuma planta.

sursa: noulpamant.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: astragalus  planta eficienta in cancer  colesterol  diabet  gripa