Aspirina vegetala: ce beneficii are si cum actioneaza

Posted by admin. on Saturday, May 16, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Într-o epocă în care medicamentele naturiste câștigă tot mai mult teren în fața medicinei alopate, o alternativă la aspirină poate fi de ajutor multor oameni. Vezi ce variante de aspirină naturistă există și care sunt beneficiile lor.

Aspirina vegetală, o alternativă naturistă la îndemână

Oamenii iau aspirină de sute de ani, deși, forma ei actuală a fost introdusă pe piață în 1853, sub formă de pudră, apoi comprimată în pastilele albe pe care le avem cu toții în dulapul de la baie abia în 1915.

În ciuda anilor lungi de utilizare a aspirinei tamponate și netamponate pentru tot felul de dureri și afecțiuni, precum și preventiv, pentru cei cu risc cardiovascular există complicații de care știe puțină lume.

Oamenii care iau regulat aspirină, o fac din trei motive principale

Reducerea inflamației și a durerii

Prevenirea atacului de cord și a accidentului vascular cerebral

Reducerea febrei

Ce complicații pot apărea de la consumul regulat de aspirină

Insuficiență renală

Nefropatia analgezică poate apărea ca o complicație în urma consumului regulat de aspirină pe termen lung. Se poate ajunge la insuficiență renală gravă și dializă obligatorie sau transplant renal.

Insuficiență hepatică

Ficatul este organul prin care trec toate medicamentele și alte substanțe chimice și toxice intrate în organism. Unele persoane se pot îmbolnăvi de la prea multe substanțe filtrate și metabolizate de ficat, ceea ce poate duce la insuficiență hepatică.

Ulcer

Având în vedere că aspirina este un acid, consumul pe termen lung poate duce la apariția gastritei, ulcerului și a altor iritații ale pereților tractului digestiv.

Șoc hemoragic

Mulți oameni iau aspirină zilnic pentru a-și proteja sistemul cardiovascular de blocarea vaselor sau de ”îngroșarea sângelui” cu colesterol și alte substanțe.

Problema este că dacă aspirina subțiază sângele, ea poate agrava anumite afecțiuni care presupun hemoragii. De exemplu, în cazul unui accident vascular cerebral, vasul spart de pe creier poate pierde mai mult sânge dacă pacientul consuma regulat aspirină pentru un volum mai mare și fluiditate crescută a sângelui.

Este aspirina naturistă la fel de eficientă ca aspirina clasică?

Aspirina naturistă are un dozaj mai mic de substanță activă și se absoarbe diferit în organism, ceea ce îi face pe mulți să o considere mai puțin toxică decât cea produsă în laborator.

Alternativele naturiste la aspirină sunt

Dietă antiinflamatoare, bazată pe consumul de pește, nuci, fructe, uleiuri sănătoase

Ghimbir crud, sau sub formă de ceai sau capsule

Turmeric/curcumă, pentru proprietățile antiinflamatoare

Bromelina (extract din ananas) este o enzimă care ajută la inflamarea articulațiilor

Ce este aspirina din salcie și ce beneficii are

Încă din vremuri străvechi, egiptenii și asiaticii foloseau scoarța de salcie albă (salix alba) pentru tot felul de dureri și procese inflamatorii.

Compusul din salcie care avea proprietăți vindecătoare era salicina, o substanță care, în organismul uman, se transforma în acid salicilic.

În anii 1800, oamenii de știință germani au dezvoltat o variantă chimică, mai ieftină, a acestuia, pentru ca, în final, să standardizeze o substanță numită acid acetil-salicilic, aspirina de astăzi din farmacii.

Salcia albă este tot mai des folosită ca alternativă naturistă la aspirina clasică, iar amestecurile antiinflamatoare de la plafar conțin adesea extract de coajă de salcie albă.

Aspirina naturală din salcie este indicată în următoarele afecțiuni

Durere acută de spate/coloană vertebrală

Dureri în articulații

Osteoartrită

Aspirina a fost extrasă, la început, din salcie, dar a devenit un medicament produs chimic, în laboratoare. Dacă vrei să renunți la medicamentele moderne și să încerci aspirina vegetală, ai mai multe variante naturiste din care să alegi cea mai bună variantă pentru organismul tău.

sursa: unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aspirina  aspirina vegetala  aspirina naturala  aspirina din salcie  insuficienta hepatica  insuficienta renala