Aspirina ne poate salva viata

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 1, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru aspirina

Consumul unui sfert de aspirina reduce riscurile de deces in cazul unei persoane care sufera un atac cerebral. Aceasta este concluzia unui studiu facut in Marea Britanie, pe 500.000 de pacienti, cercetare care dovedeste ca cei care au luat aspirina ca metoda de preventie au avut mai multe sanse de supravietuire si de refacere rapida dupa atac. Aproximativ 152.000 de oameni sufera de atacuri cerebrale anual in Marea Britanie, un sfert dintre ei decedand. Dintre supravietuitori, cel putin jumatate raman cu probleme dupa atac, de la paralizie la deficiente in vorbire.

O echipa de cercetatori de la Universitatea Aberdeenm, in colaborare cu Harvard Medical School, au descoperit ca pacientii care au luat medicamente impotriva trombozei, aici fiind inclusa si aspirina, au cu 18% mai multe sanse sa paraseasca spitalul in viata.

Conducatorul studiului, profesorul Phyo Myint, spune ca domeniul de cerectare este foarte important pentru ca rata de mortalitate in perioada spitalizarii este foarte mare la persoanele care sufera un atac cerebral. Daca pe langa medicamentele preventive se face miscare si se consuma fructe si legume, insotite de controale regulate ale tensiunii, atunci sansele la viata cresc substantial.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aspirina ne poate salva viata