Asa ar trebui sa arate un ten sanatos

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 12, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista multe trend-uri care ne spun cum ar trebui sa avem tenul, iar orice imperfectiune pe care o ai te poate face sa te ingrijorezi ca nu ai un ten sanatos. Daca textura pielii se modifica, ai roseata sau diferite pete pigmentare, nu inseamna ca pielea ta sufera vreo afectiune. Toate produsele de ingrijire iti promit rezolvarea tuturor problemelor si un ten sanatos, insa ar trebuie sa stii, inainte sa le aplici, ca pielea ta poate este in regula asa cum este. Desigur, este important sa ai o rutina in ceea ce priveste ingrijirea pielii, dar nu trebuie sa cumperi toate produsele pentru probleme pe care nici nu le ai. Iata cateva semne care iti arata ca ai un ten sanatos, fie ca nu-ti seama de acest lucru:

1. Un ten sanatos este un ten suficient de hidratat. Nu doar ca este vital pentru organismul tau sa bei suficienta apa, dar este esential pentru a-ti pastra pielea sanatoasa. Daca bei suficienta apa, aproximativ 3 litri pe zi pentru barbati si 2 litri pentru femei, atunci pielea ta este suficient de hidratata. Consumand cantitatea necesara de apa, pielea ta va arata mult mai stralucitoare. De asemenea, nici nu va mai fi atat de uscata.

2. Aplici produse cu protectie solara, indiferent de locul in care mergi. Majoritatea oamenilor cred ca trebuie sa aplici creme care au protectie solara doar in zilele in care e soare sau cand se duc la piscina. Adevarul este ca trebuie sa ne protejam tenul indiferent de situatie. Daca folosesti cu regularitate o crema care are protectie solara, iti protejezi pielea impotriva razelor ultraviolete, facandu-ti tenul mai sanatos pe zi ce trece.


3. Nu simti un disconfort la nivelul pielii. Daca te simti confortabil cu pielea ta, este un semn ca ai un ten sanatos. Sentimentul este asemanator cu momentul in care nu porti machiaj pe fata. Conform specialistilor, nu ar trebui sa simti nicio senzatie neobisnuita la nivelul pielii. Senzatiile de piele uscata sau rigida sunt neobisnuite, iar de cele mai multe ori sunt cauzate de un gel de curatare mult prea dur pentru pielea ta. Orice senzatie, precum mancarime sau arsura, ar trebui sa te alarmeze si sa consulti de indata un dermatolog.

4. Ai o textura uniforma a pielii. Daca nu ai o piele tocmai perfecta, asta nu inseamna ca pielea ta nu este sanatoasa. Pielea sanatoasa se simte si arata neteda. Daca te uiti cu atentie, suprafata pielii tale tinde sa arate de cele mai multe ori cu imperfectiuni. Asta inseamna ca pielea ta nu este complet neteda precum o oglinda si nu ar trebui sa te ingrijorezi ca ai mici imperfectiuni in jurul foliculilor parului si porilor. Chiar daca ai porii mai mici, par mai putin, o fata mai neteda, asta nu inseamna ca pielea ta este si mai sanatoasa.

5. Ai aceeasi culoare a pielii peste tot. O culoare uniforma a pielii denota o pielea sanatoasa si lipsita de anumite afectiuni des intalnite la femei, precum acnee. Daca ai destul de multe puncte negre sau suferi de roseata, poate fi un semn ca se intampla ceva la nivelul pielii tale, precum o eczema, psoriazis sau rozacee. Daca observi ca pielea ta se confrunta cu una dintre aceste afectiuni, ar trebui sa mergi la un dermatolog pentru a vedea ce e de facut in acest caz.

6. Iti exfoliezi regulat tenul. Celulele moarte ale tenului tau si toxinele pe care le acumuleaza suprafata pielii tale zi de zi trebuie eliminate, iar exfolierea este un pas esential in rutina de ingrijire a pielii. Daca iti exfoliezi regulat tenul si corpul, vei avea o piele mult mai curata si revigorata. Fie ca alegi produse din comert sau masti din ingrediente naturale precum zat de cafea, zahar brun sau sare de mare, toate vor avea un efect pozitiv asupra pielii tale. sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: asa ar trebui sa arate un ten sanatos