Are un puternic efect antibacterian, antioxidant, anticancer si antiinflamator

Posted by Alin Marinescu on Saturday, December 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru oregano

Este un condiment bun pentru pizza si paste, insa si un excelent remediu pentru tuse, astm, sinuzita si bronsita. Ceaiul de oregano aduce o multime de beneficii pentru corp. Oregano este recunoscut pentru aroma lui delicioasa si este folosit des in preparatele italienesti. Însa, oregano mai este si foarte sanatos, fiind recunoscut din vremuri stravechi ca planta medicinala cu multe beneficii pentru corp. 

Cercetarile arata ca oregano are un puternic efect antibacterian, antioxidant, anticancer si antiinflamator, astfel ca ai toate motivele sa-l consumi cat mai des si sa prepari chiar si ceai din el. Oregano abunda in nutrienti cu multiple beneficii pentru corp. Contine vitamina A, C, E, K, fibre calciu, niacina, mangan, acid folic, magneziu, fier, zeaxantina si luteina. De asemenea, aceasta planta mediteraneana ajuta la o buna detoxifiere a corpului, regleaza nivelul hormonal si este una dintre cele mai puternice plante cu efect antioxidant. 

Cercetatorii sustin ca efectul antioxidant al plantei de oregano este de 42 de ori mai puternic spre deosebire de cel oferit de mere. Chiar daca este consumat sub forma uscata, oregano este la fel de sanatos.

Prin urmare, incearca sa folosesti oregano in mai multe preparate, nu numai in retetele italienesti. Oregano merge de minune pe paine prajita cu ulei de masline, in salata orientala, in toate salatele si dressingurile pentru ele, in combinatie cu ouale si cu orice leguma la cuptor. De asemenea, oregano se presara peste carnea lasata la marinat, deoarece impiedica formarea compusilor toxici care rezulta prin expunerea carnii la ulei/gratar.

Oregano poate sa fie consumat sub foarte multe forme, de la planta proaspata (care nu este la fel de aromata precum varianta uscata) sau uscata pana la ulei sau capsule cu oregano. O alta metoda buna este aceea de a face ceai de oregano. O substanta din oregano, numita carvacrol, a fost studiata de mai multi specialisti si s-a demonstrat in urma testelor ca are un puternic fect anticancerigen, in special in cazul tumorilor la prostata si san. De asemenea, oregano mai este un remediu excelent pentru numeroase probleme medicale, cum ar fi:

- raceala si tuse;
- astm;
- artrita;
- tulburari digestive;
- acnee;
- matreata;
- bronsita;
- durere de dinti;
- balonare;
- durere de cap;
- reflux gastro-esofagian;
- alergii;
- paraziti intestinali;
- infectii ale tractului urinar;
- crampe menstruale.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: are un puternic efect antibacterian  antioxidant  anticancer si antiinflamator