Apă minerală sau plată: care este cea mai sănătoasă

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apa

Te-ai întrebat vreodată dacă să alegi apă minerală sau plată? Care este mai bună? Dar mai sănătoasă? Dacă vrei să afli mai multe deosebiri între cele două tipuri de apă, pe lângă bule, ne-am gândit să-ți venim în ajutor.
Apa plată este cea pe care o bem cu toții. Aceasta poate fi îmbuteliată sau de la robinet, provenind dintr-o sursă naturală testată și declarată ca fiind potabilă (izvor sau fântână). Cu toate că, în zonele rurale, oamenii încă folosesc fântânile și rezervoarele locale de apă, în orașele mari apa este obținută de la o sursă principală. Iar în funcție de ce se întâmplă la stația de epurare, starea în care se află țevile prin care curge apa și alți factori, apa poate fi potabilă sau nu. O altă opțiune pentru apa plată este apa îmbuteliată, care poate proveni din fântâni sau izvoare.
Apa minerală, cunoscută și sub denumirea de apă carbogazoasă, este apa în care a fost dizolvat gaz de dioxid de carbon sub presiune. Această procedură creează bulele din apă și îi dă un gust ușor sărat. Apa minerală poate fi găsită doar îmbuteliată. Cu toate că, uzual, oamenii folosesc denumirea de apă minerală pentru apa carbogazoasă, în realitate, apa minerală este plată la bază și conține minerale, precum compuși de sodiu sau sulf.

Ce să alegi între apă minerală sau plată?

Apa potabilă este vitală pentru oameni, dar bulele din apa minerală nu sunt.
Chiar și așa, bulele sunt singura diferență dintre cele două tipuri de apă? Au existat unele îngrijorări legate de sănătate în cazul consumului de apă minerală, însă acestea au fost demontate. Unele persoane credeau că bulele distrug smalțul dinților, în timp ce altele erau de părere că apa minerală consumă calciul din oase. Însă cercetătorii și oamenii de știință au demonstrat că aceste mituri nu sunt adevărate.
Problemele digestive sunt singurele care te pot convinge să nu bei apă minerală. Însă diferă de la persoană la persoană. Apa minerală poate duce la formarea unui exces de acid gastric și poate irita mucusul stomacului și mai tare. Pe de altă parte, dacă ai digestia lentă sau suferi de constipație, apa minerală te poate ajuta să grăbești lucrurile. Persoanele cu probleme urinare ar trebui să evite băuturile carbogazoase de orice fel.
Până la urmă, este o chestiune de gust dacă vrei să alegi apă minerală sau plată pentru a te hidrata.

Sursa:   www.eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: apă minerală sau plată: care este cea mai sănătoasă