Aproape iti dublezi capacitatea de memorare daca mirosi acesta planta

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 11, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru rozmarin

Tot ce trebuie sa faceti pentru o memorie mai buna este sa mirositi aceasta planta, potrivit specialistilor.
Pentru prima data, cercetatorii au descoperit ca mirosul uleiului esential de rozmarin stimuleaza memoria. 

O echipa de psihologi de la Universitatea Northumbria a testat efectele uleiului esential de rozmarin punand patru picaturi pe un aparat de difuzare a mirosului înainte cu 5 minute ca participantii la studiu sa intre în încapere. Cei 66 de voluntari au fost împartiti în doua grupuri, astfel ca doar o parte din ei au intrat în camera unde mirosea a rozmarin. Toti participantii au completat apoi teste de memorie.

Cercetatorii au observat ca cei care au intrat în camera în care mirosea a rozmarin au avut cele mai bune rezultate la testele de memorie.
Studiile precedente au demonstrat ca moleculele volatile din uleiul esential ajung în sange prin intermediul nasului. Substantele stimuleaza nervii olfactivi dar influenteaza, de asemenea si functiile creierului.

,,Rezulatele la testele de memorie ale celor care au intrat în camera care mirosea a rozmarin au fost cu 60-75% mai bune decat ale celorlati. Aceste descoperiri ar putea reprezenta un punct de plecare în gasirea unor noi leacuri pentru problemele de memorie," spune doctorul Jemma McCready.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aproape iti dublezi capacitatea de memorare daca mirosi acesta planta