Aplicatii inteligente pentru bolnavii de diabet

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Diabetul este o boala grea, nevindecabila, care poate determina infirmitati grave. Apare la toate varstele si afecteaza în fiecare an din ce în ce mai multe persoane. Pe langa tratamentele moderne, stilul de viata este esential în a tine maladia sub control si a amana sau minimaliza efectele secundare (grave si foarte grave) ale acestei suferinte. Tehnologia din domeniul mHealth este un ajutor nepretuit pentru bolnavii de diabet. Gadget-urile si aplicatiile de pe telefoanele mobile permit pacientilor sa-si tina sub control boala si sa duca o viata aproape normala. Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa-si verifice nivel zaharului din sange în mod regulat. IBGStar este primul glucometru care se ataseaza direct la un iPhone. Aplicatia mobila iBGStar Diabet Management, disponibila pentru iOS monitorizeaza nivelul de glucoza din sange si, foarte important, face o evaluate a tendintei (glicemia scade sau creste), în functie de o suma de parametri care trebuie introdusi prin intermediul aplicatiei.

GoMeals este aplicatia de la Sanofi care îi ajuta pe pacientii cu diabet zaharat sa faca cele mai bune alegeri în ceea ce priveste alimentele consumate. Este diponibila pentru iOS si dispozitive Android. GoMeals include recomandari pentru a manca sanatos, pentru a mentine un bun tonus general si pentru a face miscare în fiecare zi. Multe persoane cu o diabet în forme grave sau care au asociate diferite alegii care le pot pune viata în pericol au o masura de siguranta cu o bratara de identificare medicala, care ajuta medicii sa aplice tratamentul necesar rapid si eficient în caz de urgenta. Bratara are o suma de date înmagazinate utile celor care pot ajuta rapid un pacient cu probleme. Datele se pot stoca, actualiza si descarca usor pe orice dispozitiv electronic.

Unii pacienti cu diabet zaharat care sunt dependenti de administrarea de insulina folosesc pompe de insulina. Acestea sunt cu adevarat utile numai daca sunt combinate cu o monitorizare continua a nivelului de glucoza. Medtronic MiniMed Paradigm Revel a pus la punct o pompa de insulina cuplata cu un analizator al nivelului de glucoza. Medtronic MiniMed mySentry este primul monitor de glucoza la distanta si a fost proiectat pentru pacientii care poarta deja un senzor de piele fara fir pentru monitorizarea continua a glucozei. MySentry primeste semnale wireless de la senzorul de pe piele si afiseaza nivelul de glucoza pe ecran. Aparatul este ideal pentru copiii cu diabet sau pentru persoanele care au nevoie de asistenta medicala. MySentry poate fi programat pentru a oferi alerte sonore atunci cand nivelul de glucoza se modifica dincolo de normal, inclusiv noaptea.

Telcare ofera un glucometru fara fir care încarca automat rezultate on-line prin intermediul retelelor celulare. Acest lucru înseamna ca pacientii nu trebuie sa fie preocupati de transmiterea datelor care se face automat. Telcare ofera si wireless gratuit. Buddy este o aplicatie gratuita pentru sistemele iOS destinat pacientilor cu diabet zaharat. Aplicatia se raporteaza la datele introduse de pacient referitoare la nivelul de glucoza si ofera indicatii pentru consumul de carbohidrati, dozele de insulina si activitati fizice recomandate pentru a reduce sau mentine nivelul de glucoza în limite normale.

Pacientii cu diabet zaharat de tip 2 necesita adesea o medicatie complexa iar pastile trebuie luate de mai multe ori pe zi, în fiecare zi. Aplicatia Cazemate digitale declanseaza alerte si memento-uri utile în special pentru gestionarea mai scheme de tratament. Aplicatia tine evidenta medicamentelor luate si anunta pacinetul cu privire la momentul optim pentru a lua un anume medicament. Pacientii cu diabet au un risc de a dezvolta probleme ale picioarelor, de la leziuni ale nervilor, pana la probleme cutanate, ulcere ale piciorului si probleme de circulatie, unele foarte severe care pot duce pana la amputarea membrului. Insight Foot Care Scala monitorizeaza starea picioarelor si observa problemele în stare incipienta, cand tratamentul este activ si eficient.

OmniPod este o pompa de insulina superioara calitativ, combinata cu un aparat de masurare al glucozei. Este foarte discret, nu incomodeaza, este rezistent la apa, astfel încat se poate face baie cu acest aparat atasat. OmniPod se lipeste de piele si ramane atasat de pana la trei zile.  Aplicatia gratuita iCookbook este special conceputa pentru programele iOS si destinata diabetiilor. iCookbook cauta alternative sanatoase, poate face schimbari ale retetelor pentru a face diferite preparate compatibile cu dieta persoanelor cu diabet. În plus ofera retete si sfaturi de gatit de la dieteticieni si experti în alimentatie. Retetele includ informatii nutritionale si sfaturi pentru pregatirea mesei.

Novo Nordisk a introdus primul stiloul injector în 1985. Aparatul a fost proiectat initial pentru a fi de unica folosinta si usor de utilizat pentru adulti cu diabet zaharat care ar putea avea dificultati în manipularea flacoane mici de insulina. Compania NovoPen Echo, între timp, a conceput un sistem similar si pentru copii. Stiloul combina functionalitatea cu un nivel ridicat de memorie digitala, care înregistreaza doza si timpul scurs de la ultima injectare de insulina.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: aplicatii inteligente pentru bolnavii de diabet